LJUBAVNA SAGA SE NASTAVLJA

Klepetan se vratio, ali s novom družicom pored sebe

U srcu Slavonskog Broda, stanovnici su ponovno dočekali Klepetana, omiljenog mužjaka rode koji već godinama osvaja srca svojom vjernošću. Vratio se iako je ženka Malena, s kojom je godinama svijao gnijezdo, uginula prije tri godine. Sada ima novu družicu, koja je stigla nekoliko dana prije njega.

Stjepan Vokić, koji se već dva desetljeća brine o Klepetanu, iznio je za INDEX.HR da je Klepetan stigao prošle srijede, dok nova roda još nije položila jaja.

Klepetan se vratio još prošlu srijedu, a nova roda nije još položila jaja. Bio je sam jednu godinu, a ovo je druga godina zaredom da ima drugu rodu – kazao je Vokić.

Nova roda, nazvana Smajka, stigla je deset dana prije Klepetana, a Vokić navodi da su morali izraditi postolje za gnijezdo jer nova roda to nije znala sama napraviti.

Ova nova situacija nastavak je nezaboravne ljubavne priče između Malene i Klepetana, koju je cijela Hrvatska pratila gotovo dva desetljeća. Prije 30 godina, Stjepan Vokić je pronašao Malenu s propucanim krilom i spasio joj život. Od tada su Malena i Klepetan provodili dane zajedno, iščekujući svako novo proljeće.

Klepetan je 2002. pronašao ljubav svog života, Malenu, s kojom je imao 66 potomaka. Svake jeseni, Klepetan je odlazio u Afriku, dok je Malena ostajala u selu s Vokićem. Njihova nevjerojatna ljubavna priča čak je poslužila kao inspiracija za film “Starac i roda”.

POSLJEDNJE DODANO: