BLAGDANSKI DAR KLAPE RIVA

Klapa Riva “odjenula” u novo ruho božićni hit Eda Sheerana i Eltona Johna

Najljepše i najčarobnije doba godine, blagdansko raspoloženje i vrijeme darivanja već tradicionalno, nekoliko godina za redom, mladu zadarsku klapa Riva inspiriraju na snimanje božićnih pjesama. Tako je i ove godine klapa svojoj publici pripremila i poklonila pravu poslasticu – novi božićni video spot. Naime, u njihovom specifičnom i prepoznatljivom umjetničkom izričaju objavljen je cover pjesme „Merry Christmas“, inače originalnog hita poznatog dvojca Eda Sheerana i Eltona Johna.

Za odabir pjesme, uvježbavanje pjevača, klapski aranžman i scenarij zaslužna je profesorica Marija Vičević, audio produkciju i video montažu potpisuje Matej Mitrović, a kameru Toni Mađerić iz Limitless produkcije. 

Kadrovi video spota snimljeni su u pravoj dalmatinskoj božićnoj atmosferi – na moru i u konobi. Nemoguće je ne primijetiti pozitivnu energiju koja vlada među ovim mladim, talentiranim ljudima koji žive glazbu. Jedni drugima su međusobna podrška i motivacija da budu još bolji u onome što jako vole – pjevati.

Podsjetimo, dječja klapa Riva djeluje volonterski i samostalno u novoj sedmeročlanoj postavi: Viktoria Jelić, Ema Pijaca, India Savić, Margarita Ćuća-Žentil, Rafaela Šuljić, Luka Pavin i Toni Čurković pod vodstvom svoje mentorice, Marije Vičević. Dosad su svojom ustrajnošću i kvalitetom osvojili nekoliko državnih nagrada i priznanja. Iako klapa uglavnom njeguje a cappella pjevanje dalmatinskih klapskih pjesama, ovaj put su odlučili napraviti pomak i, uz instrumentalnu pratnju, prvi put propjevati na engleskom jeziku. 

Potrebno je naglasiti kako je cijeli ovaj projekt isključivo volonterski, a pjesma i spot kao takvi snimljeni potpuno besplatno. Pravi je to prikaz duha nadolazećih velikih blagdana, a ujedno i dokaz da se uz veliku želju, rad, ustrajnost, ponajviše uz ljude dobra srca, može učiniti ovakav projekt profesionalnog formata. 

Ovim mladim perspektivnim glazbenicima koji svake godine iznova iznenade svojom sjajnom izvedbom želimo puno uspjeha u daljnjem radu i nadamo se novim uradcima. Neka vam uz ovaj božićni hit ovi blagdani budu radosni, nasmijani i prije svega nezaboravni.

POSLJEDNJE DODANO: