VREMENSKA PROGNOZA

Kišna obavijest za Dalmaciju: Očekuju se pljuskovi s grmljavinom

Prema najnovijim podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda, danas se očekuje promjenljivo vrijeme s povremenom kišom, dok su na Jadranu mogući i lokalni pljuskovi s grmljavinom.

U unutrašnjosti zemlje prevladavat će pretežno oblačno vrijeme, s mogućim kišnim oborinama tijekom većeg dijela dana. Posebna pažnja treba biti posvećena području Jadrana gdje će lokalni pljuskovi biti popraćeni grmljavinom. Na Gorskom kotaru moguća je susnježica i snijeg, osobito na višim predjelima.

Vjetar će većinom biti slab na kontinentu, dok se na istoku zemlje očekuje umjeren sjeverozapadni vjetar. Na jadranskoj obali dominirat će slab do umjeren zapadnjak i jugozapadnjak, dok će na krajnjem jugu zemlje puhati južni vjetar i jugo.

Temperature će se kretati od 7 do 12 stupnjeva Celzijusa u unutrašnjosti, dok će na obali biti nešto toplije, s temperaturama od 12 do 17 stupnjeva Celzijusa.

U Dalmaciji se očekuje promjenljivo oblačno vrijeme. Povremeno će padati kiša, a lokalno će biti i izraženijih pljuskova s grmljavinom. Vjetar će biti uglavnom slabo do umjereno jugo, ponegdje jugozapadnjak, povremeno i jak, te sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura bit će od 13 do 17 °C.

POSLJEDNJE DODANO: