FESTIVAL MEDITERANSKOG FILMA

Kino premijera u HNK: Novi film Kena Loacha s Cannesa stiže u splitski teatar

Hrvatsko narodno kazalište Split i Festival mediteranskog filma Split u 2024. godini nastavljaju suradnju programom ‘Kino u teatru’ koji će se održavati jednom mjesečno. Ovog petka 26. siječnja u 20 sati splitsku premijeru ima ”Stari hrast” novi film cijenjenog i nagrađivanog britanskog redatelja Kena Loacha, dvostrukog dobitnika Zlatne palme, premijerno prikazanog u natjecateljskom programu Cannesa.

Iz sela na sjeveroistoku Engleske nakon zatvaranja rudnika konstantno odlazi stanovništvo, a nekoć funkcionalna zajednica svela se na skupinu ogorčenih ljudi bijesnih na sustav koji ih je napustio. Zbog velikog broja jeftinih i dostupnih kuća, selo postaje idealna lokacija za sirijske izbjeglice u potrazi za utočištem od rata. U mjestu postoji još samo jedan pub, ‘Stari hrast’, čija je budućnost također neizvjesna.

U stilu svojih ranijih filmova (”Ja Daniel Blake”, ”Oprostite, mimoišli smo se”) redatelj Ken Loach donosi snažnu i beskompromisnu socijalnu dramu posvećenu ‘malom čovjeku’ u kojoj promišlja o solidarnosti i diže glas protiv vladajuće stranke.

Ulaznice su dostupne na blagajni i na webu Hrvatskog narodnog kazališta Split.

POSLJEDNJE DODANO: