IZDOMINIRALI!

Kenijci odnijeli pobjedu na Splitskom maratonu!

Danas je održala završnica ovogodišnjeg, 24. izdanja Split maratona, jednog od najvažnijih sportskih događaja u regiji. Polumaraton i maraton su započeli u 9 sati sa splitske Rive, okupivši hrabre trkače koji su se suočili s izazovom teških vremenskih uvjeta.

Ivica Puljak, gradonačelnik grada Splita, dao je znak za start, označavajući početak napornog ali uzbudljivog putovanja za trkače. Od ukupno prijavljenih 1420 sudionika Hervis Split polumaratona, njih 1159 krenulo je na utrci polumaratona.

Pobjednik maratona je Kenijac Shedrack Kiptoo Kimaiyo (02:17:45), a pobjednica maratona je Sheila Chebet iz Kenije (02:40:43). Medalju im je uručio Zlatko Mateša, koji je s suprugom Blankom stigao na splitsku Rivu kako bi podržao trkače na njihovom izazovu.

Drugo mjesto u među muškim maratoncima odnio je Heshlu Andemariam iz Švedske, a treće Hanne Silvennoinen iz Finske.

Kada je riječ o ženama, drugo mjesto u maratonu osvojila je Hrvatica Nikolina Šustić, a treće Gamma Carter, također Hrvatica.

U konkurenciji žena, apsolutna pobjednica Hervis Split polumaratona je Fruzsina Bakonyi iz Mađarske s vremenom od 1:20:13. Drugo mjesto osvojila je Tea Faber iz Hrvatske s vremenom 1:21:00, dok je treće mjesto pripalo Yazmin Vallejo Sarmiento iz Češke s vremenom 1:25:44.

Kod muškaraca, apsolutni pobjednik Hervis Split polumaratona je Attila Arany iz Mađarske s vremenom od 1:09:16. Drugo mjesto osvojio je Ivan Dračar iz Hrvatske s vremenom 1:10:16, dok je treće mjesto pripalo Tirronu Mamushi iz Kosova s vremenom 1:10:51.

Finisherske medalje polumaratoncima podijelio je Ivan Veštić, predsjednik HAS-a, dodatno obilježavajući uspješan završetak još jednog nezaboravnog Split maratona.

POSLJEDNJE DODANO: