VEĆ OSTVAREN USPJEH

KAŽL za vikend u Austriji, a doznao je gdje će se igrati Final Four Alpe Adria Cupa

Košarkaška akademija Žana Lelas ove subote i nedjelje je na posljednjem turniru Alpe Adria Cupa u austrijskom Klosterneuburgu. Djevojke koje vodi trenerski dvojac Vjekoslav Lokica/Anita Rade već su nakon četiri kola s omjerom 3:1 osigurale Final Four koji će se održati u slovačkom mjestu Pieštany 9. i 10. ožujka, objavljeno je iz sjedišta natjecanja. Domaćin turnira je također osigurao Final Four i dobio organizaciju, dok se četvrti sudionik još čeka.

Već su Splićanke napravile veliki posao i uspjeh što mogu mirne ići u Austriju, ali teoretski imaju šansu biti i prve u skupini ukoliko dobiju Slaviju iz Banske Bystrice s 11 razlike, međutim radi se o puno jačem i financijskim moćnijem klubu koji je prepun reprezentativki sa svih strana. U Mariboru su im na prvom turniru pružile dobar otpor, a sad s njima igraju u subotu od 16 sati. U nedjelju će od 13.30 sati za kraj igrati s Mariborom.

Potajni klupski cilj je ove sezone bio igrati na dvije završnice, a jednu su već osigurale, za drugu se u Prvenstvu Hrvatske bore, jer su u zoni plasmana u polufinale, šteta je jedino što su u Kupu Ružice Meglaj Rimac u četvrtfinalu oslabljene naletjele na Požegu koja je bila prejaka.

Uglavnom, igranje međunarodnih utakmica za Splićanke, koje su braniteljice naslova, jer su prošle sezone osvojile testni turnir Alpe Adria Cupa, veliko im je iskustvo i trening za domaće izazove.

Izuzetno zahtjevna tri vikenda su pred klubom s Ravnih Njiva, jer nakon Austrije je još jedno putovanje juniorki na Final Four Prvenstva Hrvatske, pa potom završnica Alpe Adria Cupa u Slovačkoj na još jednoj dalekoj destinaciji.

KAŽL će u Austriji predstavljati sljedećih 12 igračica: Petra Božan, Gina Nikola Pirjak, Klara Rimarčuk, Ana Pavić, Zrinka Barać, Luce Dominović, Bruna Turčinov, Klara Sokanović, Nina Bilić, Ivana Pogorelić, Dynnah Angelika Buckner i Hannah Nicole Langhi.

Na turnir u Austriju ide i trenerica KAŽL-ova partnerskog kluba Omiša Sandra Pešić, nekadašnja suigračica Žane Lelas iz Splita i Elemesa.

SUBOTA: KAŽL – Slavia Banska Bystrica (16), Maribor – Duchess Klosterneuburg (18.30);

NEDJELJA: Maribor – KAŽL (13.30), Duchess Klosterneuburg – Slavia Banska Bystrica (16).

POREDAK: Slavia (4:0), KAŽL (3:1), Duchess Klosterneuburg (1:3), Maribor (0:4).

POSLJEDNJE DODANO: