ALPE ADRIA CUP

KAŽL teško poražen u borbi za treće mjesto, bez karaktera i medalje

Košarkaška akademija Žana Lelas zauzela je na kraju četvrto mjesto u Alpe Adria Cupu nakon teškog poraza i blamaže. Triglav je uzeo broncu nakon pobjede 102:59, a u više navrata Slovenke su vodile 52 razlike totalno nadigravši sastav iz Splita.

Užasno su ušle u utakmicu bez imalo energije u obrani te bez ideje u napadu. Rezultat 56:23 na poluvremenu dovoljno govori kako je bio slab splitski sastav. Omjer skokova na pauzi je bio 27-11 (na kraju 46-26), a još je Slovenkama sve ulazilo.

Posebno se više očekivalo od Amerikanki koje su dovedene kao pojačanja, a imale su jako skroman učinak. Moraju se Hannah Langhi i Dynnah Buckner probuditi ukoliko žele KAŽL uvesti u prve četiri u Premijer ligi.

Nakon dva teška poraza u Slovačkoj težak je povratak kući i dalek put, a plaketa za četvrto mjesto slaba utjeha.

Najefikasnija je bila je Gina Pirjak (22), u listu strijelaca upisale su se još Petra Božan (19), Langhi (5), Buckner (4), Klara Rimarčuk (4), Nina Bilić (3) i Klara Sokanović (2).

Pred Splićankama su u sedam dana tri utakmice Premijer lige, moraju pronaći unutarnje rezerve i još bolje trenirati da bi sezona imala prolaznu ocjenu.

POSLJEDNJE DODANO: