PH ZA JUNIORKE

KAŽL na kraju srebrni, Božan u najboljoj petorci

Košarkaška akademija Žana Lelas osvojila je srebro na završnici Prvenstva Hrvatske, u finalnom dvoboju poražene su Splićanke od Trešnjevke 2009 62:89.

Nisu djevojke s Ravnih Njiva dobro ušle u utakmicu protiv favorita i tu je priči bio kraj jer su prvu četvrtinu izgubile 6:33. Kasnije su Zagrepčanke samo održavale veliku razliku.


Za utjehu KAŽL-u koji je, da se razumijemo, napravio veliki uspjeh osvojivši 23. odličje u mlađim kategorijama, ostaje da je Petra Božan izabrana u najbolju petorku završnice. Mogla je biti i najbolja igračica jer je s pobjednicom Leom Vukić imala istu valorizaciju (?!), ali organizatori su dali prednost djevojci koja je uzela zlato.


Božan je od Splićanki bila najefikasnija u finalu (20 poena i 12 skokova), a u listu strijelaca upisale su se Bruna Turčinov (14), Nina Bilić (11), Klara Sokanović (7), Ivana Pogorelić (5), Gina Pirjak (3), Ana Pavić (2), dok su se srebrom okitile još Ivana Beović, Lorena Rezo, Luce Dominović, Andrea Bilić i Lana Topić predvođene trenerskim tandemom Vjekoslav Lokica/Anita Rade.


Treće mjesto osvojio je FSV koji je sa 82:68 bio bolji od Medveščaka.


Unatoč svemu, valja apostrofirati ogromni uspjeh splitskog kluba s mlađim kategorijama i pregršt medalja od osnutka 2016. godine, a sada se fokus okreće na Final Four Alpe Adria Cupa seniorki koje za vikend igraju u Slovačkoj, dok ih nakon toga čeka za odigrati tri utakmice Premijer lige u samo sedam dana.


Prošle sezone su seniorke igrale polufinale nakon što su završile kao treće u osnovnom dijelu, a ove su također u igri za plasman među četiri i imaju sve u svojim rukama.

POSLJEDNJE DODANO: