FF ALPE ADRIA CUPA

KAŽL će se boriti za treće mjesto, odlično se držao u prvom dijelu

Košarkaška akademija Žana Lelas poražena je u polufinalu Final Foura u slovačkom mjestu Pieštany. Domaći sastav Pieštanske Čajky na kraju je slavio uvjerljivom razlikom (78:39), no mora se priznati da su prvih 15 minuta bile u igri, pružale sjajan otpor prvom sastavu Slovačke koji ima puno veći budžet i širi kadar.

Imale su i neujednačen kriterij domaće sudačke trojke, pa su tako Petra Božan, Gina Pirjak i Hannah Langhi brzo dobile po tri osobne.

U Diplomat Areni skupilo se preko 300 domaćih navijača koji su bili bučni i nosili svoju ekipu.

S druge strane je trenerski dvojac Vjekoslav Lokica/Anita Rade s kojim je na klupi bila i Sandra Pešić imao premalu rotaciju.

U 13. minuti je Langhi tricom izjednačila na 17:17, ali domaće dolaze tricom Zadranke Ane Mandić na 35:21 i tada se počeo nazirati kraj otpora.

Kad se tome doda jako slaba treća četvrtina u kojoj su Splićanke postigle samo šest poena,onda nije ni moglo bolje završiti, no sam plasman na Final Four je veliki uspjeh za mladi klub s Ravnih Njiva.

Najefikasnija bila je Dynnah Buckner sa 17 poena, u listu strijelaca upisale su se još Pirjak (6), Klara Rimarčuk (5), Langhi (5), Božan (4) i Klara Sokanović (2).

U nedjelju u 14.30 KAŽL će za broncu igrati s Triglavom koji je poražen od Slavije 60:69, a nakon toga je slovački finale.

POSLJEDNJE DODANO: