ODRŽANA 15. NOĆ KAZALIŠTA

Kazališnu umjetnost sinoć je slavilo 50 gradova i mjesta diljem Hrvatske

Završena je 15. Noć kazališta. Više od stotinu institucija organiziralo je na svojim pozornicama bogat program u 50 gradova i mjesta diljem Hrvatske. Predstave, koncerti, programi za djecu, interaktivni obilasci i ove su godine privukli velik broj posjetitelja.

Nevidljive strane izvedbenih umjetnosti i ove su godine izazvale znatiželju kazališnih posjetitelja koji su se na 15. Noći kazališta brojili u tisućama, piše HRT.

Danas je jedan od onih dana ili jedna od onih noći kada našu publiku provodimo kroz sve druge prostore kazališta, istaknuo je Marin Blažević, intendant HNK Rijeka.

Ovo je jedan poseban dan kada ćemo upriličiti razgovor izvođača i autorskog tima sa publikom, smatra Vicko Bilandžić, intendant HNK Split.

Posebno se istaknuo bogat program za djecu. Mogla su premijerno zaviriti iza scene Dickensonove „Božićne priče“ u Rijeci, zaplesati s „Orašarom“ u Osijeku i družiti se s dobroćudnim Snjegovićem u Šibeniku.

Definitivno je važno, pogotovo za mlađe naraštaje da upoznaju ne samo naličje nego i lice, kako se to radi i koliko truda ulazi u to, smatra posjetiteljica u Zagrebu.

Volim kazalište jer naučim nove stvari i volim gledati predstave, rekao jedan dječak.

Nešto uživo, nešto što nije umjetna inteligencija, smart tehnologija, nego je živo tkivo i u konačnici ono što jest, a to je daske koje život znače, izjavio je Jakov Bilić, ravnatelj HNK Šibenik.

Širom otvorena vrata kazališta kao i svake godine ojačala su vezu između kazališnih djelatnika i publike.

Publika voli Noć kazališta. Voli taj zapravo osjećaj da su kazališta još otvorenija za njih nego što je to tijekom cijele sezone, istaknula je Ivana Hraste Sočo, intendantica HNK Zagreb.

Da je ovoga češće bilo bi bolje, navela je posjetiteljica u Splitu.

Slažu se svi: Noć kazališta ispunila je očekivanja. Kazalištarci i publika raduju se novim bliskim susretima dogodine.

POSLJEDNJE DODANO: