IMPRESIVNI REZULTATI

Katarina Krišto osvojila brončanu medalju na IJF Grand Slam turniru u Turskoj

Na drugom danu IJF Grand Slama u Turskoj, hrvatske judašice su zabilježile izvanredne rezultate, s Katarinom Krišto (JK “Dalmacijacement” – Kaštel Sućurac) osvajajući brončanu medalju. Krišto se susrela s Iva Oberan (JK “Župa dubrovačka”) u borbi za broncu te je nakon nešto manje od tri minute borbe trijumfirala.

Katarina Krišto je izjavila:

Kakvi mogu biti dojmovi nakon brončane medalje? Naravno, žao mi je zbog polufinala, moglo se malo pametnije odraditi, ali evo izvukla sam na kraju brončanu medalju. Moram biti zadovoljna, sretna, ovo su vrijedni bodovi za ovaj olimpijski ciklus. Nadam se da je ovo još jedan pokazatelj mog napretka. Skupljamo dalje bodove za Pariz, neću stati na ovome, ovo je samo jedna mala kockica u velikoj slagalici koju moram odraditi. Naravno sretna, zadovoljna, ali ima još tu puno posla, puno muke, do mog najvišeg cilja, a to je odlazak na olimpijske igre.

Ovo je bio prvi susret ovih dviju natjecateljica od 2019. godine kada je Krišto također slavila. Na prvenstvu Hrvatske, međutim, Oberan ima vodstvo od 4:1. Krišto je istaknula da borba s kolegicom iz tima stvara dodatan pritisak, s obzirom na njihovu blisku povezanost kroz treninge i pripreme.

U svojim prethodnim borbama, Krišto je stigla do polufinala, gdje je poražena od Dali Liluashvili (AIN), ali je prije toga ostvarila tri pobjede nad Dene Pohl (GER), Anastasiijom Antipinom (UKR) i Catherine Beauchemin-Pinard (CAN).

Oberan je također pokazala impresivne rezultate, osiguravši borbu za broncu pobjedom u repasažu protiv Belgijke Alessije Corrao. Njezine prethodne pobjede uključivale su Gankhaich Bold (MGL) i Minel Akdeniz (TUR), dok je poražena u četvrtfinalu od Jisu Kim (KOR).

Sutra na tatami izlaze i ostali hrvatski natjecatelji, Zlatko Kumrić (-100kg), Petrunjela Pavić (-78kg), Karla Prodan (-78kg), Ivana Šutalo (+78kg) i Helena Vuković (+78kg), dok nastavljaju svoj nastup na ovom prestižnom turniru.

POSLJEDNJE DODANO: