SVEČANOST U KAŠTELIMA

Kaštelanski ogranak HDZ-a obilježio 34. obljetnicu osnutka

U organizaciji Gradskog odbora HDZ-a Kaštela, jučer je svečano obilježena 34. obljetnica Osnivačke skupštine te stranke u Kaštelima. Program obilježavanja započeo je u jutarnjim satima polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća pred spomen obilježjem prvog predsjednika Franje Tuđmana, a potom je na Malačkoj počast odana i poginulim braniteljima.

U poslijepodnevnim satima u restoranu Ino održana je svečana sjednica na kojoj su uz gradske, županijske i državne stranačke dužnosnike nazočili i članovi i simpatizeri stranke. Dobrodošlicu i zahvalu svima koji su se okupili  u ime domaćina, poželio je predsjednik kaštelanskog ogranka HDZ-a i predsjednik Gradskog vijeća Ivan Udovičić . Prisutnima se obratio i potpredsjednik  HZD-a Kaštela, ujedno i kaštelanski gradonačelnik Denis Ivanović, kao i predsjednik utemeljitelja HDZ-a u Kaštelima Željko Plazonić.  U svojim obraćanjima podsjetili su na početke razvoja stranke, ali i na ostvarene projekte te one koji se planiraju realizirati u budućnosti.

Nazočnima su se prigodnim govorima u kojima su istaknuli snagu i uspjehe stranke, obratili i župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban, politički tajnik, saborski zastupnik i predsjednik županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Ante Sanader te ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić koji je stigao kao izaslanik Vlade. U svojim obraćanjima , govornici su se zahvalili članovima i simpatizerima na potpori i podršci te ih pozvali da i dalje zajednički ustraju u daljnjem radu.

Uz spomenute dužnosnike, svečanosti su nazočili i tajnik županijskog odbora HDZ-a Ante Mihanović, predsjednik gradskog odbora HDZ-a Splita Tomislav Šuta te gradonačelnici i načelnici susjednih gradova i općina. Program su pjesmom uveličali članovi klape Cambi.

POSLJEDNJE DODANO: