MIRNI PROSVJED

Kaštelani opet prosvjeduju protiv tunela kroz Kozjak: “Ne damo našu zemlju!”

Na mirnom prosvjedu koji se danas održao ispred gradske uprave u Kaštel Sućurcu okupilo se oko 200 Kaštelana koji su se usprotivili izgradnji tunela kroz Kozjak. Prosvjed je organizirala Građanska inicijativa Spasimo Kozjak i Kaštela.

Prosvjednici su nosili transparente s porukama kao što su “Ne damo kolijevku naše hrvatske državnosti”, “Čuvajmo sveto brdo Kozjak” i “Bolje čaša Zinfandela nego metar tunela”. Uz puštanje hrvatskih domoljubnih pjesama i zvižduke, pozivali su da im se netko obrati iz gradske uprave.

Ovo je samo početak – izjavio je nezavisni vijećnik Željan Jurlin. “Želimo mobilizirati građane i jasno staviti do znanja da se ništa nije zaključilo. Ovo se mora zaustaviti! Budite uporni i glasni!

Kaštelanski vinar Ivan Kovač Matela nije zadovoljan ponuđenom odštetom:

– Ne želim da im prodam svoju zemlju i svoj način života. Ovo nam uništava dom i povijest. Mi podržavamo napredak, ali ovo je korak nazad. Vrijednost koju nam nude za zemlju je uvreda.

Vijećnica MOST-a Milija Baldić Lukšić kritizirala je nedostatak komunikacije:

Tražili smo raspravu o ovom pitanju i sastanak s Hrvatskim cestama, ali su nam oboje odbili. Tko su oni da nas ignoriraju? Mi ih financiramo! Poručujem vam: borba se nastavlja!

Iz Građanske inicijative nakon ovog skupa poručili su da će se borba nastaviti i da će uskoro biti organiziran novi mirni prosvjed pred Županijom.

POSLJEDNJE DODANO: