KOMENTAR

Karoglanov Hajduk izgleda sve bolje i efikasnije

Uz taktove „Božić bijeli“ u izvedbi Dalmatina, Hajduk se s 3:0 protiv Gorice oprostio od navijača (16.411 ih je došlo) za ovu godinu na Poljudu. Uvjerljiva pobjeda i isto takva igra doveli su momčad Mislava Karoglana do sedme uzastopne pobjede, šeste u prvenstvu i sa samo jednim primljenim pogotkom (autogol Uremovića protiv Varaždina). Time je i prednost nad Rijekom narasla na sedam bodova (uz napomenu da Rijeka ima utakmicu manje), dok je Dinamo na minus 12, ali i uz tri utakmice manje (u ponedjeljak gostuje u Koprivnici).

Valjda sve što je Mislav Karoglan poželio od ove utakmice, to je i dobio. U dvoboju dvije najčvršće obrane u ligi (9 golova do danas), bedem Hajduka je ostao previsok za suparnika, a s druge strane napad je bio efikasan, pred kraj i lepršav. Prvi pogodak pao je kao plod strpljenja, ali i onoga što se već primjećuje kao automatizam – promjena strane (dijagonala Šarlije), fantastično primanje lopte od Livaje, te još bolji centaršut, koji je na drugoj stativi „u trepavicu“ pogodio spremnog Dajakua (viši od Munksgaarda). Tako je već u 20. minuti Hajduk prodisao, otvorio Goricu i mogao je mirnije plesti mat mrežu. Gorica je tek povremeno prijetila, tek jedan udarac u okvir (još u 2. minuti), makar nisu bili potpuno bezazleni. Bijeli su, pak, bili razigrani i dočekali „svojih pet minuta“, odnosno interval od pet minuta za rješenje pitanja pobjednika. Žaper iz prekida (asistent Dajaku) i Sahiti (asistent Kalik) su betonirali tri boda, a Hajduk je ostao ozbiljan do kraja da ne primi nekakav zalutali metak (u redu, Lučić je pogriješio jednom, darovao loptu u opasnoj zoni). Dovoljno je reći da je moglo biti i uvjerljivije od ovih 3:0.

Valja primijetiti da je prekide u prvom dijelu izvodio Krovinović, no nije to bilo dobro, a u drugom poluvremenu je tu dužnost preuzeo Dajaku. Baš zbog te odluke pao je drugi pogodak, prema tome može se asistentom smatrati i Mislava Karoglana.

Posljednje dvije utakmice u 2023. godini Hajduk igra u Zagrebu, prva je već u sljedeći petak protiv Lokomotive, dok se sezona zaključuje derbijem u Maksimiru u nedjelju, 17. prosinca. Trenutno je na pameti samo prva…

POSLJEDNJE DODANO: