JE LI MOGUĆE?

Kaliniću, ako dovedeš i Rakitića, sve ti cvalo!

Nakon što je tijekom veličanstvene karijere – prije svega u Barceloni i Sevilli, te reprezentaciji Hrvatske – znao zaigrati u Splitu kao dio Božićnog turnira Četiri kafića, Ivan Rakitić bi u poznim igračkim godinama (36) mogao ostvariti želju i postati dio Hajduka. Znao je on dok je bio u Barceloni gurnuti šal Hajduka oko vrata Lea Messija, te su fotografije znale zabavljati navijački puk Bijelih, ali…
Rakitić je prošle zime napustio Sevillu u kojoj je bio kapetan u dva mandata (prije i poslije odlaska u Barcelonu), te se pridružio velikom europskom kontingentu igrača u Saudijskoj Arabiji potpisavši za Al Shabab.

I to za prilično velike novce, insajderi pričaju o čak 15 milijuna eura. S tim Al Shababom ima ugovor još godinu dana. Zar će se odreći toga da bi sa Hajdukom jurio titulu prvaka koja se na Poljudu čeka dvadeset godina?


Zvuči nestvarno, je li tako? Rakitić je za reprezentaciju Hrvatske odigrao čak 106 utakmica i osvojio srebro na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Rakitić je odigrao čak 323 utakmice za Sevillu i zabio 51 gol, kao što je za Barcelonu odigrao 310 utakmica uz 35 golova. U Sevilli je još 63 puta bio asistent, u Barceloni 42 puta igrajući u društvu Messija, Neymara, Suareza, Xavija, Inieste…

Osvojio je Ligu prvaka s Barcelonom (2014/15), četiri titule prvaka Španjolske, četiri španjolska kupa, dvije Europske lige sa Sevillom… Doslovno, čovjek je legenda. I što ima veze što mu je 36 godina.

POSLJEDNJE DODANO: