KRAFNE I GRGUR NINSKI

Kakve veze imaju Grgur Ninski i krafne? Pobjednici DONUT Split eventa doma će ponijeti autohtonu nagradu! 

Da nema smisla bježati od modernog, dobro znaju organizatori  DONUT Split eventa koji se ovaj vikend održava na Poljudu. 

40 natjecatelja drift discipline kroz dva dana natjecanja na stazi kraj splitskog Poljuda pokazat će svim posjetiteljima svoje vještine, a 6 najspretnijih osvojit će i posebnu nagradu.

Meštrovićevog Grgura Ninskog je za potrebe DONUT-a zanimljivo rekreirala mlada splitska umjetnica Luciana Gugić:

Grgur Ninski prepoznatljiv je po svom izgledu i formi i baš takvog trebalo ga je povezati sa modernim izgledom krafne. Od ideje do realizacije prošlo je nešto više od mjesec dana, nakon sati i sati odabira različitih kompozicija. Odabir idealne pozicije krafne pored Grgura na prvu se čini jednostavan, no upravo njemu je posvećeno najviše vremena. Sačuvati monumentalnost spomenika, a dodati dašak autentičnosti DONUT eventa bila je moja misao vodilja, rekla nam je Luciana, inače po struci magistra konzervacije i restauracije, i nadodala:

Krafna je sama sebi pronašla idealnu poziciju, na desnoj ruci Grgura Ninskog. Svaki pehar i njegova kompozicija rade se pojedinačno, nakon čega se ručno bruse i finaliziraju, pa je svaki pehar unikatan i originalan jer upravo radi ručne izrade ima neki sebi svojstven detalj.

Uvjerite se i sami kako je Luciani pošlo za rukom spojiti jedan od simbola grada Splita i moderni DONUT! Vjerujemo kako će Grgur svakako donijeti sreću svim prisutnima, a zabava je zagarantirana! Posljednje pripreme su u tijeku, u subotu i nedjelju od 9h ujutro otvaraju se ulazi za sve posjetitelje koji će oba dana do 13.30h moći nazočiti treningu natjecatelja, ili se pak iskušati na stazi uz profesionalnog vozača za volanom! Nacionalno natjecanje starta u 14h u subotu, a u isto vrijeme u nedjelju, na rasporedu je međunarodno natjecanje. Ulaznice za event potražite ovdje i vidimo se na DONUTU!

POSLJEDNJE DODANO: