Bogdanović iz Utaha seli u Detroit

Kao da nam nije bilo dosta loših košarkaških vijesti ovoga ljeta – reprezentacija Hrvatske je eliminirana u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, a potom je ispala u osmini finala Europskog prvenstva od Finske – sada iz SAD-a stiže vijest o najavi razmjene najboljeg hrvatskog košarkaša Bojana Bogdanovića iz Utah Jazza u Detroit Pistons. 

Bogdanovića se spominjalo kao moguće pojačanje Los Angeles Lakersa, ali taj se „trade“ nije dogodio. Odlazak u Pistonse je za njega katastrofa, jer ta momčad nema kapacitet boriti se za playoff, makar ima nekoliko potencijalno odličnih igrača, Cadea Cunninghama i Jadena Iveya prije svih. Bogdanović s 33 godine nema vremena uživati u njihovom razvoju, ali nema ni izbora. Da će otići iz Salt Lake Cityja nakon tri godine znalo se čim je krenulo prestrojavanje, odlazak dva najbolja igrača, Donovana Mitchella i Rudyja Goberta. Tako je to u NBA ligi, ako nema pravih rezultata nekoliko sezona, onda se kreće iz početka.

Bojan je prošle godine ubacivao 18,1 koševa za Jazz, ovo će mu biti osma sezona u NBA ligi (igrao je još u Brooklynu, Washingtonu i Indiani), a na prosjeku je od 15 koševa. Ovo će mu, inače, biti posljednja od četiri godine ugovora (19 milijuna dolara), pa nije isključeno da se tijekom sezone još jednom preseli u neku drugi klub.

POSLJEDNJE DODANO: