Article

//www.dalmacijanews.hr/files/5827163b1eea8f0bb58b457d/80
Foto: Screenshot HTV

Generalu Anti Gotovini oduzet će titulu počasnoga građanina?

General Ante Gotovina proglašen je počasnim građaninom u jesen 2015. godine
Koprivnica ima deset počasnih građana i građanki otkako je samostalne Hrvatske. Samo jedan nikad nije htio preuzeti najveće gradsko priznanje.

Počasnim građanima Koprivnice proglašavani su u proteklih 25 godina dr. Alois Mock, prof. dr. Žarko Dolinar, prof. Zlata Bartl, general Mladen Markač, general Ante Gotovina, dr. Krešimir Švarc, dr. sc. Mira Kolar-Dimitrijević, Zlatko Kauzlarić Atač, Pavle Gaži i akademik Dragutin Feletar.

General Ante Gotovina proglašen je počasnim građaninom u jesen 2015. godine te se trebao pojaviti na svečanoj sjednici u povodu Dana grada, 4. studenoga. Predložila ga je udruga branitelja Mladena Pavkovića, a prijedlog prihvatila SDP-ova vlast s gradonačelnicom Vesnom Želježnjak.

No, Gotovina nikad nije preuzeo nagradu, čime je pokazao potpuno nepoštovanje prema Koprivnici i njezinim stanovnicima. - piše Danica te dodaju, na stranu što tu počast i nije trebao dobiti jer vjerojatno nikad nije ni bio u Koprivnici. Kad je već dobio, trebao ju je prihvatiti.

Da stvar za Koprivnicu bude bolnija, nakon što se 4. studenoga 2015. Gotovina nije pojavio na svečanoj sjednici na kojoj je trebao preuzeti najviše gradsko priznanje, samo mjesec dana kasnije titulu počasnoga građanina osobno je primio na svečanosti u – Prelogu. - navodi taj portal. 

Grad Koprivnica ovih je dana uputio javni poziv za predlaganje novih javnih priznanja zaslužnim pojedincima i ustanovama. Priznanja će se dodijeliti u povodu Dana grada, 4. studenoga ove godine.

Portal Danica tom prigodom javno predlaže i traži da se generalu Anti Gotovini na sjednici Gradskog vijeća, koje će u listopadu odlučivati o novim laureatima, titula počasnog građanina – oduzme. Uz obrazloženje kako je to zbog potpunog omalovažavanja Koprivnice i svih njenih žitelja.

hr Sun Sep 11 2022 19:28:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
//www.dalmacijanews.hr/files/62dd88ad18d1cbfb1b8b463b/80
Foto: Pixabay

Od utorka benzin skuplji za 23 lipe, dizel "samo" za 11 lipa

Kriv je tečaj američkog dolara, kojim se trguje na naftnim tržištima
Vlada Republike Hrvatske je na telefonskoj sjednici donijela Uredbu o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata i ta vam se Uredba neće svidjeti, jer zbog jačanja tečaja američkog dolara kojim se trguje na naftnim tržištima cijene naftnih derivata su porasle.

Nove cijene, koje će vrijediti od utorka jesu:
- 10.72 kuna po litri za benzinsko gorivo (plus 23 lipe)
- 12.30 kn po litri za dizelsko gorivo (plus 11 lipa)
- 10.01 kn po kilogramu za UNP za spremnike (plus 2 lipe)
- 8.49 kn po litri za plavi dizel
- 13.94 kn po kilogramu za UNP za boce.

Vlada i premijer Andrej Plenković vole isticati koliko bi naftni derivati koštali da nije njihovih mjera, no toga ćemo vas ovoga puta poštedjeti.


hr Mon Oct 03 2022 13:01:21 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
//www.dalmacijanews.hr/files/633aace718d1cb72098b459c/80
Foto: Ivana Ivanović

Rektor Ljutić pozdravio prvu generaciju studenata studija Komunikacija i mediji u Splitu

Dugo smo radili i čekali na početak ovoga studija, rekao je prorektor Radić
Rektor Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc Dragan Ljutić, u povodu početka nove akademske godine, pozdravio je prvu generaciju studenata novog studija Komunikacija i mediji u Vijećnici Senata "don Frane Bulić" na 5. katu Rektorata / Sveuč. knjižnice.

- Studenti su sami tražili otvaranje jednog ovakvog studija jer oni su trebali ići ja druga učilišta kako bi ovo studirali. Splitsko Sveučilište se širi, vidite to, studentima dajemo više mogućnosti, a opet ćemo na scenu u državi dovesti stručnjake širog znanja koji će biti izvrsni u komunikaciji. To nam je danas potrebno - rekao je Ljutić.

- Uzbuđeni smo zbog početka studija. Studenti zbog početka akademske karijere, a mi na Sveučilištu zbog početka studija na kojem smo dugo radili i iščekivali. Ponosni smo na njega i nadamo se da će opravdati očekivanja. Od iduće akademske godine studenti će moći upisati i diplomski studij "Komunikacije i medija" - rekao je prorektor prof. dr.sc Željko Radić.
hr Mon Oct 03 2022 11:36:11 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
//www.dalmacijanews.hr/files/633a978318d1cb37098b4587/80
Foto: Ivana Ivanović

[FOTO] U Ulici hrvatske mornarice se zapalio automobil

Planuo je ispod Turske kule
Jutros je u Ulici hrvatske mornarice u pravcu Poljuda planuo automobil u vožnji. Dogodilo se to odmah nakon prolaska raskrižja nakon Parka mladeži, a pred školskim poligonom ispod Turske kule. Na teren su odmah pohitale sve dežurne službe, a nastala je i malo veća gužva u prometu. Sva sreća da je šteta samo materijalna.hr Mon Oct 03 2022 10:05:33 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
//www.dalmacijanews.hr/files/627e450becdbd1aeaa8b456c/80
Foto: Goran Leš

Domovinski pokret: Mala pobjeda, ali velika poruka, Dalmatia Tower skinuo pokidanu zastavu

Prije nekoliko dana su iz stranke uppozorili da je zastava u neprimjerenom stanju
Domovinski pokret Split reagirao je na sramotno i tužno stanje državne zastave na vrhu najvišeg tornja u Hrvatskoj. Naime, državna zastava na Dalmatia Toweru, novom neboderu u ulici Domovinskog rata, bila je pokidana i u neprimjerenom stanju. Upozorli smo menadžment tornja da su dužni, sukladno Zakonu o zastavi, grbu i himni RH, brinuti o nacionalnim obilježjima koja ističu na privatnim prostorima. Upornost u traženju reda se isplatila - Dalmatia Tower je skinuo pokidanu zastavu. Sada bi bilo lijepo, kada ste već jednom istaknuli državna obilježja na vašem tornju, da postavite novu i veću zastavu na tornju. Ipak je to, kako volite kazati, najviši toranj u Hrvatskoj. Pa, gospodo, obilježimo ga prikladno!
hr Mon Oct 03 2022 08:55:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska

Pročitajte još . . .