Šibenka poprilično lako protiv Alkara

Bez iznenađenja Šibenka je upisala još jednu pobjedu, a Alkaru ostavila da svoju sezonsku sudbinu vadi u drugim susretima s možda nešto primjerenijim protivnicima.
Čak dvanaest izgubljenih lopti u dvije četvrtine imao je Alkar pa je minus od 8 poena nakon dvadeset minuta igre sasvim pristojno izgledao za sinjsku momčad (31-21). Nošeni na pogon iskusnog Paića i mladog Skorića, Šibenčani su u dva navrata serijama zagospodarili pa pokazali kako ih uloga favorita ipak neće opteretiti u susretu na Baldekinu. Kad je Alkar vrlo dobro krenuo u susret, serijom 9-0 odgovorila je Šibenka, a onda kad su se gosti približili na -6 već spomenuti Skorić i Paić sa 7-0 nisu dopustili iznenađenje.
Iako je izostala preciznost s obje strane, u statističke se podatke upisao Amerikanac Peevy koji je prije koji dan potpisao za Alkar, a pokriva pozicije 3-4. I s nekoliko je poteza pokazao da će biti iznimno važno skakačko rješenje u momčadi Luke Bujasa.
Šuljao se Alkar i u drugom dijelu susreta, ali nikako da briljira onda kad je potrebno. Vrijedi zabilježiti kako je 6 minuta prije kraja kod rezultata 55-48 Lovre Bašić pokušao tricom stvari dovesti u neizvjesne vode, ali promašaj s Alkareve i ubačaj tri poena Kakara sa domaće strane bilo je  ipak nedovoljno da Alkar iznenadi Šibenku usred Šibenika.
Šibenka – Alkar 75:59 (17:11, 14:12, 22:18, 22:18)
Šibenik – Dvorana Baldekin. Gledatelja: 500
Suci: Josip Jurčević, Goran Rogić, Antun Toni Reić
Šibenka: Skorić (14), Bobek, Klarin (2), Pleadin (13), Howard, Brocić (6), Antić, Jambrović (7), Šarić, Škugor, Paić (16).
Alkar: Zukanović, Bašić (13), Marić (5), Vojedilov, Putnik (9), Polutak (12), Peevy (3), Svalina (5), Tomašević, Vučić, Jukić (5), Lisica (7).

POSLJEDNJE DODANO: