Article

//www.dalmacijanews.hr/files/62b4656e18d1cb7daa8b456e/80
Foto: Ivana Ivanović/DalmacijaNews

Davor Matijević kandidat za predsjednika splitskog SDP-a: 'Radim to jer vjerujem da splitski SDP može ponovno postati jak'

Izbori će se održati 3.prosinca
Splitski vijećnik SDP-a, Davor Matijević, službeno je objavio kako kreće u kandidaturu za predsjednika ogranka splitskog SDP-a.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

Dragi prijatelji,

3. prosinca održavaju se unutarstranački izbori i odlučio sam se kandidirati za predsjednika splitskog SDP-a.

Kandidiram se ne zato što je to neka moćna pozicija, jer nije. Ne zato što želim novi korak u političkoj karijeri u kojoj sam prošao sve stepenice od kotarskog ogranka, do nacionalnog Glavnog odbora. Radim to jer najdublje vjerujem da splitski SDP može ponovno postati jak i jer znam da Splitu treba snažna socijaldemokratska stranka, a ja u tome mogu dati svoj doprinos.

Od 2008. kad sam ušao u SDP do danas naučio sam mnogo o stranačkoj politici, odnosima, pobjedama i porazima kroz koje smo zajedno prolazili te znam što mogu ponuditi stranci, članovima i građanima danas.

Kao svatko od nas, najviše sam naučio iz vlastitih grešaka. Sretan sam što danas mogu prepoznati vrijednost onih koji rade ili vjeruju drugačije nego ja. Prepoznajem važnost starijih članova i bitaka koje su vodili u vrijeme kad nije lako bilo biti socijaldemokrat u Splitu. Svjestan sam koliko je SDP izgubio s ljudima koji su, razočarani odnosima, unutarstranačkim previranjima, trgovinom ili neradom, politički angažman pronašli kroz druge opcije. Naučio sam što znači kompromis s političkim partnerima u interesu građana, ali isto tako i da oko temeljnih načela nikad, ali nikad i ni sa kim ne treba raditi kompromis.

Više od ičega, kao jedina lijeva opcija u splitskom gradskom vijeću vidim, koliko ćemo biti važni za smjer u kojem će naš grad ići u budućnosti.

Poštujući tradiciju i uvjerenja koje baštini SDP, dužni smo ponuditi suvremene politike i motivirati na angažman najbolje ljude, bili oni naši članovi ili simpatizeri, bili oni članovi ili simpatizeri drugih srodnih stranaka.

U Splitu koji rapidno gubi stanovništvo i svoj identitet, SDP mora ponuditi suvremene odgovore na pitanja socijalne pravde i prava najranjivijih neovisno govorimo li o stambenoj politici, predškolskom ili građanskom odgoju, pravima osoba s invaliditetom, beskućnicima, mladim parovima, umirovljenicima, manjinama, obrtnicima, radnicima…

Mogu obećati maksimalnu predanost, pošten odnos, priznavanje i ispravljanje pogrešaka kad se dogode te da nikad u svom djelovanju neću odstupiti od temeljnih vrijednosti i načela socijaldemokracije.


hr Tue Nov 08 2022 14:21:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
//www.dalmacijanews.hr/files/587d12471eea8f2b068b458f/80

Marko Polo stigao u Zadar na svečanu proslavu 75. rođendana Jadrolinije

Svečanost će se prenositi uživo s broda

Od 1947. kroz bijelu flotu je prošlo ukupno 185 brodova, dok Jadrolinija trenutačno plovi s 53 broda - s deset katamarana, četiri putnička broda, te 36 trajekata u nacionalnoj i tri u međunarodnoj plovidbi, prenosi Morski.hr.

Promet putnika u odnosu na prošlu godinu bio je veći za oko 14 i pol posto, a vozila za 9,3%. Najveći promet bio je prema otocima Braču, Ugljanu, te Krku i Cresu koji imaju vezu za Lošinj.

Večerašnja svečanost održat će se na brodu Marko Polo, koji će biti privezan uz Pozdrav Suncu, a naša Pomorska večer iz Zadra emitirat će se uživo s Jadrolinijina broda.

Slavljenička, 2022. godina donosi nam dodatnu snagu i poticaj uz koje Jadrolinija optimistično i odlučno plovi prema budućnosti. Težimo izvrsnosti na svim područjima našeg djelovanja – obnova flote modernijim plovilima, ulaganja u zelenu energiju, povećanje učinkovitosti poslovanja kroz digitalizaciju i povećanje zadovoljstva naših putnika razvojem kvalitete usluga. Na svojoj strani imamo 75 godina iskustva i tradicije, uz koje možemo optimistično i odlučno ploviti prema budućnosti – kazao je povodom velike, 75. obljetnice, Predsjednik Uprave Jadrolinije, David Sopta.

hr Mon Dec 05 2022 17:50:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
//www.dalmacijanews.hr/files/638e148c5d7965652d8b46b5/80

Počinje sanacija Ulice Moliških Hrvata

Radovi počinju sutra

Sutra počinju radovi na sanaciji Ulice Moliških Hrvata zbog kojih je već danas na terenu postavljena privremena prometna signalizacija sukladno "Zakonu o sigurnosti prometa na cestama". Ulica će u svim fazama radova,  koji bi trebali biti gotovi do 23. prosinca,  biti prohodna u jednom smjeru  i to od križanja s Velebitskom do onoga s  ulicom Trstenik.

Zatvorena će biti samo na dan asfaltiranja habajućeg završnog sloja.

Mole se sudionici u prometu na oprez i poštivanje postavljene prometne signalizacije tijekom sanacijskih radova.

hr Mon Dec 05 2022 16:56:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
//www.dalmacijanews.hr/files/638e076d5d7965652d8b465b/80

[FOTO] Split je u kockicama, u centru atmosfere ni danas ne fali

Naprijed Vatreni!

Hrvatska igra četvrtu utakmicu Svjetskog prvenstva, a kao i uvijek atmosfere u Splitu ne fali. Kockice su ispunile Prokurative i Stari Plac, a ekipa je spremna dati sve od sebe da podrži Vatrene u zoni navijanja.

Naša fotoreporterka Ivana Ivanović donosi dašak atmosfere u fotogaleriji…

 

hr Mon Dec 05 2022 16:03:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
//www.dalmacijanews.hr/files/638e01b45d7965652d8b464f/80
Foto: Grad Split

Maestral predstavio svoju slikovnicu o svijetu djece u dječjim domovima, njihovim težnjama i snovima

Cilj slikovnice je promocija udomiteljstva i posvajanja djece

S ciljem promocije udomiteljstva i posvajanja djece koja odrastaju u ustanovama socijalne skrbi, Dječji dom Maestral danas je u svojim prostorijama predstavio slikovnicu "Maestral", autora Petra Novaka, ujedno i odgajatelja u Maestralu. Slikovnicu su zajedno s njim ilustrirale odgajateljice Korana Bočina i Ena Prgomet.

- U vrijeme darivanja razmišljamo što naša djeca najviše žele i onda shvatimo da koliko god se radovali svakom poklonu koji stiže od dobrih ljudi, naša djeca žele obiteljsko okruženje. Sigurni smo da u svijetu ima dovoljno ljubavi, da ima obitelji i ljudi koji mogu otvoriti svoja srca i vrata djeci koja ih trebaju – rekla je ravnateljica Dječjeg doma Maestral Jelena Burazin.

Autor Petar Novak rekao je kako je slikovnica kombinacija više različitih životnih priča djece iz Doma, a kako je on osobno od te djece naučio jako puno, kako sva ta djeca pokazuju koliki su heroji i koliko mogu rasti iz svega što im život nosi.

Gradonačelnik Ivica Puljak izrazio je zahvale i čestitke ravnateljici Burazin i svim njenim suradnicima na atmosferi koja vlada u Domu, a koja se najbolje vidi na sretnoj i veseloj djeci. Pohvalio je izdavanje slikovnice koja promovira udomiteljstvo te pozvao građane koji mogu da se odazovu i pruže ovoj djeci topli dom. – Grad Split izgradio je objekt Četiri palme koji će uskoro biti u funkciji, kao novi dom punoljetnih Maestralovih štićenika – najavio je gradonačelnik.

Današnja promocija bila je i prigoda za blagdanski obilazak i darivanje djece i ove ustanove.

hr Mon Dec 05 2022 15:36:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska

Pročitajte još . . .