FINAL FOUR

Juniorke KAŽL-a u Zagrebu u borbi za novu medalju

Ovog vikenda se u Zagrebu igra završni turnir Prvenstva Hrvatske za juniorke u košarci. Košarkaška akademija Žana Lelas predvođena trenerskim tandemom Vjekoslav Lokica/Anita Rade u subotu u polufinalu igra protiv riječkog FSV-a s kojim će tražiti put u završni dvoboj. Utakmica u Domu sportova je na rasporedu u 16.45 sati, a drugi par čine Trešnjevka 2009 i Medveščak.

Zgusnut raspored imaju splitske djevojke od kojih većina participira u seniorskoj konkurenciji. Protekli vikend bili su u Austriji na Alpe Adria Cupu, sad su u Zagrebu, a idući vikend čeka ih Final four regionalnog natjecanja u Slovačkoj. Nakon toga moraju odraditi tri utakmice domaćeg prvenstva u sedam dana.

Nema odmora za uspješni klub s Ravnih njiva koji je je od osnutka 2016. godine osvojio 22 medalje u mlađim kategorijama i ima kontinuitet uzimanja kolajni svake sezone. Juniorke su prošle sezone bile brončane, a srebro je osvojeno u kategorijama U-17 i U-15.

Izuzetno mladu ekipu ima KAŽL jer samo su Petra Božan, Gina Pirjak i Klara Sokanović ulazne juniorke, dok su ostale kadetkinje i mlađe kadetkinje, no unatoč tomu cilj je medalja. Još će igrati Ana Pavić, Bruna Turčinov, Luce Dominović, Nina Bilić, Andrea Bilić, Lana Topić, Ivana Pogorelić, Lorena Rezo i Ivana Beović.

U nedjelju se dijele medalje, dvoboj za treće mjesto je u 12.15 sati, a finale je 14.45.

POSLJEDNJE DODANO: