ŠOK U SPLITSKOM KBC-U

◼︎ LIVE Julije Meštrović zatražio je razrješenje s mjesta ravnatelja, odlazi na pola mandata

Ravnatelj Kliničkog bolničkog centra Split Julije Meštrović povlači se s te pozicije, i to dvije godine nego mu službeno prestaje mandat prvog čovjeka zdravstvene ustanove u drugom gradu u Hrvata.

Meštrović je zatražio razrješenje od Upravnog vijeća i odlazi u mirovinu. Upravnim vijećem upravlja kardiokirurg, šef tog odjela u bolnici, Mate Petričević, a za očekivati je da će se razrješenje prihvatiti jer je Petričević ranije kritizirao rad Meštrovića. Petričević je, podsjetimo, postavljen na tu funkciju u travnju prošle godine, na prijedlog ministra zdravstva Beroša, kada je smijenjen dotadašnji predsjednik Jugoslav Bagatin bez nekog konkretnog razloga.

U jeku koronavirusa pisali smo o Meštroviću. Čovjek je to kojeg su doktori u bolnici opisivali kao velikog radnika, a inače je pedijatar intezivist po struci, suradnik američke Pedijatrijske akademije, suradnik Svjetske zdravstvene organizacije, profesor u Moskvi, generalni tajnik Hrvatskog pedijatrijskog društva, dugogodišnji predsjednik društva. Posebno srcu draga Meštroviću je bila pohvalnica za najbolje ocijenjenog nastavnika Medicinskog fakulteta u Splitu, a posjeduje i Spomenicu Domovinskog rata.

Meštrović je priveo kraju projekte poput velikog Objedinjenog hitnog bolničkog prijema, heliodroma, kirurškog bloka na lokaciji Križine, a skoro i velikog Regionalnog transfuzijskog centra. U njegovu je mandatu dobivena i građevinska dozvola za Istraživački medicinski centar, u suradnji s Medicinskim fakultetom i splitskim Sveučilištem.

Odlazak nam je telefonski potvrdio.

POSLJEDNJE DODANO: