OD 19 SATI

Jug želi izjednačiti finalnu seriju, Jadran pobjedom stavlja obje ruke na titulu

Nekome možda sporo, nekome brže, ali nama se čini kao da su prohujala dva tjedna koliko nas dijeli od prve finalne utakmice doigravanja za naslov prvaka Hrvatske. Bio je 10. dan ovog mjeseca kada su finalnu seriju za prvaka otvorili u Splitu Jadran i Jug Adriatic osiguranje.

To je ujedno i jedino duže razdoblje između dvije finalne utakmice, jer od danas kada je na rasporedu drugi finalni susret, ritam odigravanja susreta kojim ćemo zatvoriti seniorsku klupsku sezonu 2023./24. bit će znatno ubrzaniji.


Nakon Splita je rezultat 1-0 za branitelja naslova, splitski Jadran koji je prvi susret okončao u svoju korist 14:10. Od tada je Jadran odigrao jednu utakmicu, u Marseilleu protiv domaćina u Ligi prvaka. Jugaši su pak oplemenili svoju klupsku riznicu trofeja s novim pokalom, onim Eurokupa nakon za njih sjajna dva dana u Rijeci.


No, obojica trenera gotovo pa u glas tvrde kako ne treba povlačiti paralele niti s turnirom Eurokupa u Rijeci, kao niti s prvom utakmicom u poljudskom bazenu.


– Mislim da prva utakmica nije mjerilo, nije referentna – govori Jure Marelja, trener Jadrana i dodaje.


Jug je tada bio u recimo podređenom položaju budući da prije splitske utakmice nisu igrali 15 dana niti jednu utakmicu. Imali su tada u Splitu i nekoliko neprisiljenih pogrešaka, a što je dosta usmjerilo utakmicu. Zato očekujem u Dubrovniku sasvim drukčiji susret. Onu prvu utakmicu u Splitu treba što prije zaboraviti i rezultat i način na koji smo pobijedili. U Gružu nas čeka sasvim drukčija utakmica, u ambijentu koji je neugodan svakom gostu. Naša je primarna zadaća zaustaviti jugaše u njihovoj nakani da se razigraju na početku utakmice i mislim da onda imamo otvorenu utakmicu.

Vjekoslav Kobešćak, strateg jugaša također se prvo prisjetio splitske utakmice.


Jadran je tada bio puno bolji. U prvoj četvrtini smo mi još nešto dobrog i odigrali, ali kasnije je sve bilo i slabo, s puno pogrešaka i još više nediscipline u našoj igri. Mi sigurno s onakvom izvedbom iz Splita ne možemo parirati Jadranu – naglasio je trener Jug Adriatic osiguranja i dodao.


– U Rijeci smo bili vrlo dobri, ali uspoređujući naše tamošnje suparnike s Jadranom moram reći da obje momčadi, dakle Sabadell i Primorje nisu ni blizu splitskom sastavu. Mi smo sigurno došli do europskog trofeja, zadovoljan sam igrom, ali naglašavam to nisu bili protivnici razine i kvalitete Jadrana. Nadam se u petak i još boljoj igri od dobrih utakmica u Rijeci jer jedino tako možemo izjednačiti finalnu seriju. Jadran je snažan, baš jak i ne zavaravaju nas njihovi nastupi u Europi. Od početka sezone su isticali da im je najvažnije Prvenstvo Hrvatske. Kada su kako se kaže pravi, sigurno su jedna od najboljih europskih momčadi.


Jugaši kompletni dočekuju u Dubrovniku goste koji su i dalje lišeni usluga Luke Bukića koji je još uvijek u statusu oporavljenika nakon loma ruke.


Utakmica Jug Adriatic osiguranje – Jadran počinje u 19 sati.

POSLJEDNJE DODANO: