10. JUBILARNO IZDANJE KUPA

Judaši i judašice osvojili 5 medalja posljednjeg dana Europskog kupa u Dubrovniku!

Nedjelja u sportskoj dvorani „Gospino polje“ bila je rezervirana za judaše i judašice u poluteškoj i teškoj kategoriji. Domaća ekipa imala je čak šest predstavnika u samoj završnici, od kojih je pet natjecatelja iz Hrvatske uspjelo je doći danas do postolja. Brončane medalje osvojili su Dominik Družeta, Anđela Violić, Nika Jakuš, Lorena Perković i Marćelina Vranješ.

Jedini muški predstavnik u finalnom bloku Dominik Družeta (JK „Istarski borac“ – Pula) je u borbi za brončanu medalju kategorije -81kg savladao predstavnika Njemačke Vladimira Starka u golden score-u.

-Brončana medalja, jako sam zadovoljan, odličan turnir, šest borbi. Iako cijeli dan nisam uspio uloviti ritam, falilo mi je nešto da to bude 100%, ali uspio sam to izvući jako, čvrsto, nisam se predavao u borbi. Nije bilo predaje, tako da sam baš zadovoljan. Mislim da je ovo najbolji pokazatelj da napredujem i da mogu očekivati od samog sebe na Europskom prvenstvu jako dobru izvedbu. Ja vjerujem da mogu osvojiti medalju, sad kako će biti vidjeti ćemo – kazao je Družeta.

Družeta je danas upisao pobjede protiv Salvatorea D’arca (ITA), Petra Mladya (CZE), Velimira Kosovića (SRB) i Dominika Rožića. Poražen je protiv osvajača zlatne medalje, Gruzijca Iraklija Beroshvilija.

U kategoriji -70kg imali smo dvije predstavnice u finalnom bloku. Dubrovkinja Anđela Violić (JK „Dubrovnik 1966“) slavila je protiv Izraelke Maye Kogan dok je Karla Kulić (JK „Pujanke“ – Split) ostala nadomak postolja porazom protiv Dagmar Van Wonderen (NED).

-Na kraju dana jako sam zadovoljna s judom koji sam pokazala i s bacanjima koje sam izvela u svakoj borbi. Mislim da je svaka borba bila različita i posebno teška. Na kraju dana treće mjesto u svojem gradu ne može bit bolje. Ja uvijek kažem da je meni teže boriti se pred domaćom publikom, stvorim sebi neki nepotrebni pritisak, ali opet kada osvojim medalju nema ništa ljepše nego ju osvojiti baš doma – zaključila je 24-godišnja Violić.

Violić je danas upisala pobjede protiv Julije Zarybnicke (CZE), Celine Becker (GER) i Jovane Cakarević (SRB), a poražena je protiv Kaje Schuster (SLO),

Do same završnice stigle su dvije naše natjecateljice u kategoriji -78kg te obje osvojile brončanu medalju. Nika Jakuš (JK „Panda“ – Zagreb) bolja je bila od Poljakinje Anne Dyba, a Lorena Perković (JK „Zagreb“) je pobijedila Britanku Rachel Tyler.

-Super! Iskreno nisam imala neka prevelika očekivanja, samo sam se htjela dobro borit i pokazati što sam radila na treninzima. Sve sam pokazala, treneri su zadovoljni – započela je Jakuš.

-Vrlo sam zadovoljna rezultatom koji sam i očekivala. Sretna sam što je sve završilo kako je trebalo – dodala je Perković.

Vranješ je u borbi za broncu kategorije +78kg pobijedila Anastasiju Bogdanović (SRB) nakon nešto više od minute borbe.

– Ne mogu reći da sam razočarana što sam brončana, sretna sam, ali nisam zadovoljna kako sam odradila četvrtfinale, mislim da sam mogla biti u finalu. Zadovoljna sam da sam izvukla medalju na kraju dana. Iskreno, mislila sam da mogu biti prva, znam da mogu biti prva, splet okolnosti je takav danas. Zadovoljna da sam se nakon pada uspjela dignuti i nastaviti.

10. jubilarno izdanje Europskog kupa u Dubrovniku, rekordan broj natjecatelja, organizatori nisu mogli poželjeti bolju proslavu. U sveukupnom poretku najbolja je bila ekipa Njemačke s osvojenih tri zlata, tri srebra i šest bronci , na drugo mjestu pozicionirala se reprezentacija Nizozemske s tri zlata, dva srebra i četiri bronce dok je treću poziciju zauzela Slovenija s dva zlata i tri bronce.

Plasmane su ostvarili:

-70kg

5. mjesto Karla Kulić (JK „Pujanke“ – Split)

-81kg

7. mjesto Dominik Rožić (JK „Solin“)

-100kg

7. mjesto Ivan Rozga (JK „Kaštela“)

-78kg

7. mjesto Vedrana Miljević (JK „Black belt“ – Zagreb)

POSLJEDNJE DODANO: