POD UTJECAJEM LIJEKOVA

Jozo Čabraja, svjedok ubojstva Marija Boljata, i dalje pod amnezijom – ne sjeća se tragedije

Jozo Čabraja, svjedok ubojstva Marija Boljata u Kaštelima u lipnju 2020. godine, izjavljuje da i dalje pati od amnezije te se ne sjeća detalja događaja. Unatoč prigovoru tužiteljice na njegov iskaz, Čabraja tvrdi da nije žrtva i nije zainteresiran za kazneni progon optuženika, uključujući Jakova Šimića. Čabraja tvrdi da je bio pod utjecajem lijekova kada je dao iskaz te da je ponovio informacije koje je čuo od policijskih inspektora.

U prethodnim iskazima, Čabraja je spominjao konkretna imena, ali tvrdi da se ne sjeća detalja događaja. U obračunu u Kaštelima, on je izrešetan više metaka, dok je Boljat ubijen. Nakon suđenja, Tomislav Šoljić osuđen je na 30 godina zatvora za ubojstvo i pokušaj ubojstva, dok je Jakov Šimić dobio 10 godina zatvora zbog pokušaja ubojstva.

Presuda je ukinuta i predmet je vraćen na ponovno suđenje, a Šoljić je u bijegu i sudi mu se u odsutnosti. Čabraja, koji je u zatvoru zbog ubojstva Marina Matijaša, doveden je u Split sa šljivom na oku. Majka ubijenog Marija Boljata svjedočila je na suđenju, izrazivši uvjerenje da je šura Tomislava Šoljića vidjela jutro nakon sukoba, smatrajući to dokazom njegove prisutnosti na mjestu događaja.

POSLJEDNJE DODANO: