HAJDUK U LIMBU

Josip Pavić neće biti predsjednik, ima li NO novog „asa u rukavu“?

Čini se da bi Marinka Akrap mogla nešto duže od planiranog imati funkciju vršiteljice dužnosti predsjednika Uprave Hajduka, ako je istina da je budući predsjednik Josip Pavić odustao od posla, te će ostati na mjestu državnog tajnika u ministarstvu sporta i turizma. Nitko nije potvrdio niti demantirao da je proslavljeni vaterpolist (karijeru počeo u Jadranu, od 2005. do 2015. branio za Mladost, a posljednje četiri godine za Olympiacos; sa Hrvatskom osvojio sve, dakle, europski i svjetski prvak, te olimpijski pobjednik) doista bio izbor Nadzornog odbora, koji je „preko noći“ smijenio Lukšu Jakobušića, kao što se ne zna imaju li još nekakvog „asa u rukavu“.

Josip Pavić je, navodno, odustao vidjevši da šira hajdučka zajednica nije baš sretna što  će se predsjednik regrutirati s političkog mjesta, makar on nije član niti jedne stranke, ali zaposlio ga je – HDZ. K tome, Pavić nema iskustvo u upravljanju, to je valjda svima jasno, a Hajduk ne bi smio biti poligon.

Već smo napisali da je „tjeranje“ Lukše Jakobušića bila pogreška, pogotovo način na koji se sve odigralo, jer je evidentno da mu se radilo iza leđa kad su već jučer imali spremnog kandidata.

Možda mediji griješe, ali to bi stvarno bila rijetkost. Možda su na krivom tragu, a Nadzorni odbor dobro čuva ime predsjednika. Uglavnom, ušli smo u sferu nagađanja i bit će toga sve više, jer se u startu ostavio preveliki vremenski raspon do dolaska novog predsjednika. A taj predsjednik mora imenovati novog sportskog direktora i novog trenera, te se nakon toga uhvatiti posla s „igračkom ružom“…

POSLJEDNJE DODANO: