VATERPOLISTE DOČEKALA PUNA RIVA

JMK: „Samo jednu želju imam, moj živote ludi, da mi Hajduk prvak bude…“

Najbolje je krenuti od – kraja. Ono kad je voditelj Vedran Očašić prišao našoj vaterpolskoj haubici Jerku Mariniću Kragiću, zakletom hajdukovcu, da ga kao svjetskog prvaka upita o utiscima iz Dohe, ali i o dočeku na Rivi, gdje je na tisuće građana došlo pozdraviti gotovo polovicu zlatnih Barakuda. Uz Marinića Kragića bili su tu još Zvonimir Butić, Ante Vukičević, Rino Burić, Mate Anić i Luka Bukić (propustio je Svjetsko prvenstvo zbog ozljede).

Samo jednu želju imam, moj živote ludi, da mi Hajduk prvak bude, cili svit poludi – urlao je Marinić Kragić u mikrofon, a razdragana svjetina u trenu počela pratiti Jerka.

I da ne zaboravimo da su uz uvijek najvažnije igrače na bini uz njih bili članovi stručnog stožera Jure Marelja, koji je prvi pomoćnik izbornika Ivice Tucka i Renco Posinković, trener vratara. Bio je tu i doktor Dinko Pivalica, također dio ekspedicije u Kataru, pa predsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza Mladen Drnasin, vaterpolska legenda Milivoj Bebić, direktor vaterpola u LEN-u Renato Živković… Sve odreda Splićani, nekadašnji vaterpolisti, koji su pridonijeli stasanju nove zlatne generacije.

Vidjelo se da su vaterpolisti uživali u ovoj prilici, koju su apsolutno zaslužili, jer osim toga zlata osvojenog u subotu u Dohi protiv Talijana u finalu, ne zaboravite da su mjesec dana ranije uzeli i europsko srebro u Zagrebu. A i tada im je protiv Španjolaca nedostajalo jako malo za zlato. I kad je službeni dio završio, kad su svi pozvani prozborili nekoliko riječi (gradonačelnik Ivica Puljak, dožupan Stipe Čogelja, predsjednik HVS-a Drnasin, igrači…), niti tada se nije otišlo s pozornice nego se uz grupu Viva nastavilo pjevati i veseliti. Ostali su, naravno, i oni koji su ih dočekali. Pjevala se „Moja domovina“, pjevalo se „Mi smo prvaci“…

– Vidimo se opet – rekao je gradonačelnik – nakon završetka Olimpijskih igara.

Vjerojatno je mislio na vaterpoliste, ali i ostale splitske sportaše koji će, nadamo se u Parizu krajem srpnja i početkom kolovoza, osvajati olimpijske medalje. Prije toga, ne bi bilo loše na Rivi proslaviti – rekao bi sigurno Marinić Kragić – Hajdukovu titulu prvaka.

POSLJEDNJE DODANO: