ZLATKO DALIĆ I IVAN PERIŠIĆ

“Jedva čekamo utakmicu s Albanijom i da ispravimo sve što je bilo loše protiv Španjolske”

Izbornik Zlatko Dalić i jedan od igračkih senatora Ivan Perišić u utorak navečer su najavili utakmicu Hrvatske i Albanije u 2. kolu skupine B Europskog prvenstva. Utakmica se u srijedu u 15 sati igra u Hamburgu. Obje reprezentacije su doživjele neuspjeh na startu, Hrvatska 0:3 protiv Španjolske, dok je Albanija izgubila 1:2 od Italije.

Moramo biti bolji nego prvu utakmicu, odradili smo sve što treba. Vlašić nam je, na žalost, otpao. Dogodio mu se drugi problem, mišić, morao se vratiti kući. Svi ostali su zdravi, rekao je u uvodu Dalić.

Jedva čekam utakmicu i da ispravimo sve što je bilo loše u prvoj protiv Španjolske, dodao je Perišić.

Hoće li biti promjena u sastavu, kako mislite igrati?

Albanija sigurno nije kvalitetna kao Španjolska, ali imaju naš respekt. Očekujemo motiviranog i organiziranog suparnika, moramo biti strpljivi i oprezni. Moramo biti efikasniji, konkretniji, agresivniji, toga je falilo protiv Španjolske. Bit će promjena u sastavu, ali to ćemo odraditi sutra, ostao je zagonetan Dalić.

Ivane, pretpostavljamo da ćete krenuti od početka utakmice kad ste ovdje večeras?

To vam je po redu, Luka, ja, Vida, Kova… Ne mora značiti da ću početi.

Kako vi, Ivane, doživljavate Albaniju?

Pogledali smo neke stvari, proći ćemo još neke detalje. Izgledaju trkački moćno i znamo da će ginuti na terenu. Ako ne pristupimo isto, bit će teško. Treba od prve minute „full gas“ po tri boda.

Kapetan Albanije Djimsiti je rekao da su trebali biti pametniji protiv Italije. Hoće li protiv nas igrati drugačije?

Mi moramo krenuti drugačije, pa ćemo vidjeti kako će ići. Ako ne upali prvi plan, imamo drugi, imamo i spremne igrače na klupi.

Ako nastupite, izjednačit ćete se sa Srnom na 2. mjestu po broju nastupa za Hrvatsku. Može li netko ikada dostići Modrića?

Otkako sam počeo 2011. igrati za reprezentaciju išao sam utakmicu po utakmicu, nikada nisam brojao koliko ih imam. Nije mi niti sada bitno. Za Luku ne znam, ali imamo mladih igrača koji su već debitirali. Tko zna, utakmica je sve više i više.

Koliko vama znači hijerarhija u momčadi, bilo je pitanje za Dalića?

Sve smo postigli sa zajedništvom i hijerarhijom, iako je kvaliteta na prvom mjestu. Meni je to jako važno, tako je i s igračima.

Što će sutra biti ključno?

– Strpljenje. Ne smijemo gubiti glavu, koncentraciju. Bilo bi lijepo kad bismo rano poveli, ali u niti jednom trenutku ne smijemo srljati, tražiti na silu, nego kvalitetom i igrom doći do toga, rekao je izbornik.

Je li riješena situacija s Petkovićem, ispala je velika tema nakon vaših izjava o promašenom jedanaestercu?

Svi smo razgovarali, sve je riješeno, a sutra ćete vidjeti hoće li Bruno početi. Tenzija nema. Ja uvijek želim mir i lijepu atmosferu. Nema potrebe da bilo tko nešto potencira.

Volkspark stadion je strašno akustičan. Ivane, kako ga vi doživljavate?

Puno puta sam igrao ovdje, meni jedan od dražih stadiona. Sigurno će biti dobra atmosfera s Albancima i Hrvatima na tribinama. Neka pobijedi bolji, a mi ćemo dati sve od sebe, završio je Perišić.

POSLJEDNJE DODANO: