IVICA TUCAK

“Jedna utakmica ne mijenja sve što su Vatreni dali za Hrvatsku!”

Hrvatski vaterpolisti već se dva tjedna pripremaju za Olimpijske igre u Parizu, a za Hrvatski radio intervju je dao hrvatski izbornik Ivica Tucak.

– Ova prva etapa priprema je odrađena bez ikakvih problema, ja sam im izrazio zahvalnost za sve, ali to je baza da bi mogli sutra očekivati dobre nastupe, rekao je Tucak na početku.

Vaterpolisti su taj prvi dio priprema odradili u slovenskom Kranju, a za nastavak priprema okupljaju se za nekoliko dana u Zagrebu.

– Zdravstveni karton je zaista bez ikakvih problema, a što se tiče broja igrača smanjili smo s 22 imena broj igrača na 19. To su centar Antonio Dužević, bek Luka Brnetić i mladi vratar Mauro Ivan Čubranić. Ja bih volio da su oni i dalje s nama, ali moramo skraćivati broj kako ulazimo u drugu fazu, moramo se bazirati na igri i to bi velik broj igrača Sad nam Mađarska dolazi na pripreme u Zagreb i odigrat ćemo s njima četiri utakmice, jednu i službenu 30.6. na otvorenom plivalištu Mladost,
kaže Tucak.

Vaterpoliste čeka još turnir na Sardiniji te povratak u Šibenik kao zadnji dio priprema, a onda će Tucak morati odrediti i konačni broj vaterpolista koji idu u Pariz, a njih može biti najviše 13. Za kraj, Tucak se osvrnuo na hrvatsku nogometnu reprezentaciju:

– Ja sam se čuo sa Zlatkom putem poruka, ne želim ga puno smetati, čuo sam se telefonski i s Vedranom Ćorlukom, oni znaju da imaju podrške mene i cijele vaterpolske reprezentacije. Ja sam rekao tisuću puta i ponovit ću još jedanput: meni osobno i svakome tko voli ovu državu jedna lošije odigrana utakmica ili jedan lošije odigran turnir ne može promijeniti sve što su učinili za Hrvatsku. Te kritike dolaze od jednog malog broja ljudi, koji čekaju jedan trenutak posrtanja, jedan neuspjeh da bi pokušali obezvrijediti sve što je dobro u hrvatskom sportu.

– Toliko toga su nam dali da je to nevjerojatno. Kada dođe 100 tisuća ljudi u Berlin, koji vole hrvatsku reprezentaciju, naravno da će među tim ljudima biti kritika nakon lošije utakmice. Ali pljuvanje i vrijeđanje tog malog broja više govori o tim ljudima koji to rade, o frustriranosti tih ljudi, nažalost i oni čine dio naše populacije. Za mene će hrvatska nogometna reprezentacija uvijek biti jedan od najvećih brendova Hrvatske, i sve što su napravili će zauvijek biti u sjećanju svih nas koji vole Hrvatsku i hrvatski sport.

– Uostalom, ništa nije gotovo i vjerujem da će Hrvatska odigrati dobru utakmicu protiv Italije. Ako se i dogodi suprotno, ništa se neće promijeniti, zaključio je Tucak.

POSLJEDNJE DODANO: