ANTE BUDIMIR

Jedan od najdražih pogodaka u karijeri, ostat će mi dugo u sjećanju

Povratak u reprezentaciju, nakon što ga nije bilo od Svjetskog prvenstva u Kataru, Ante Budimir je začinio pogotkom za 1:0 protiv Armenije, te plasmanom na Euro.

– Velika utakmica, ponovo smo na velikom natjecanju. Presretan sam što sam sudjelovao u ove dvije utakmice. Za napadača nema ništa ljepše nego zabiti kao ja večeras. Mama, žena, bake… Uvijek me pitaju gdje je gol, ne razumiju što sve radim na utakmici. Evo, sada sam dao gol, njima ga posvećujem.

Pogodak u 43. minuti pao je nakon sjajnog centaršuta Sose:

– Pokušavali smo cijelu utakmicu, Armenci su se dobro postavili, bili su kompaktni s pet igrača iza. Kad je bio brz centaršut, uvijek smo imali priliku. Osjetio sam gdje će Sosa centrirati, napao sam prostor i pogodio.

Kako je bilo proživjeti deset mjeseci bez reprezentacije?

– Pomiješane emocije, navijačke i profesionalne. Kao navijač se nerviraš, a kao igrač uvijek želiš biti dio reprezentacije, bio sam strpljiv, vraćao sam formu u klubu i dočekao poziv. Jedan od najdražih pogodaka u karijeri, ostat će mi dugo u sjećanju.

Što se može očekivati u Njemačkoj na Europskom prvenstvu?

– Hrvatska je uvijek konkurentna, uvijek zna što želi, ne sumnjam da će tako biti i u Njemačkoj. Znamo što nas tamo čeka, bit će puno našeg naroda.

POSLJEDNJE DODANO: