Ircu prijava zbog prometne nesreće, ozlijeđenom motociklistu zbog nekoliko prekršaja

U prometnoj nesreći koja se 29. kolovoza oko 17,20 sati dogodila u Šibeniku na magistrali teže je ozlijeđen 36-godišnji motociklist.

Do prometne nesreće je došlo na način da se 65-godišnji irski državljanin, upravljajući osobnim automobilom Mitsubishi zagrebačkih registarskih oznaka, uključivao u promet s parking prostora preko pune linije (u suprotni smjer od mjesta gdje je parking), a da u tom trenutku nije propustio sva vozila koja se kreću tom cestom na koju se uključuje. Prilikom uključivanja u promet na osobni automobil nalijeće motocikl Aprilia kojim je upravljao 36-godišnjak koji pada i zbog zadobivenih ozljeda je zadržan na liječenju u Općoj bolnici u Šibeniku. Naknadno je utvrđeno da je motocikl odjavljen i nije imao obvezno osiguranje dok je i motociklist vozio neprilagođenom brzinom.

Protiv vozača osobnog automobila, zbog izazivanja prometne nesreće, biti će podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, a protiv vozača motocikla Optužni prijedlog zbog stjecaja više prekršaja.

Oko 16,50 sati u utorak u Jezerima policijski su službenici zaustavili motocikl Piaggio bez registarskih oznaka kojim je upravljao 42-godišnjak za vrijeme dok mu je poništena vozačka dozvola (prethodno nakupljeni negativni bodovi), a također je bio pozitivan i na testu za droge ili lijekove, odbio vađenje krvi i davanje urina na analizu. Moped je privremeno oduzet, a uz Optužni prijedlog zbog počinjenja više prekršaja vozač će biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku.

POSLJEDNJE DODANO: