Početak radova na rotoru Vukadinovići u Imotskom, pri kraju dokumentacija za brzu cestu do Zagvozda

Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban izjavio je u četvrtak u Imotskom, prilikom početka radova na rotoru Vukadinovići, kako je rekonstrukcija tog prometnog čvora izuzetno bitna za rješavanje budućih prometnih projekata u Imotskoj krajini.
– Prvenstveno tu mislim na krucijalni projekt, a to je brza cesta od Zagvozda do Imotskog i dalje prema Bosni i Hercegovini. Sretan sam što radovi na rotoru napokon kreću. Napominjem kako je puno truda uloženo u rješavanje imovinsko-pravnih pitanja, ali je sada to došlo do kraja i izabran je izvođač. Nadam se da će ovaj projekt biti dovršen u zakazanom roku. – rekao je župan.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković rekao je kako je ovo nastavak radova na prometnicama u Imotskoj krajini, podsjetivši kako je nedavno uspješno završena rekonstrukcija opasnog zavoja u mjestu Ajdukova Draga.
– Sve to rezultat je kontinuirane suradnje Grada Imotskoga, Splitsko-dalmatinske županije i Hrvatskih cesta odnosno Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. Nakon završetka rotora Vukadinovići, zajedno s nogostupom od kilometar i pol, mi ćemo na postojećoj državnoj cesti riješiti sve kritične probleme. To je uvod u najveći projekt koji je ovdje neophodan, a to je brza cesta Zagvozd-Imotski. – rekao je Butković i dodao kako su u tijeku radnje za realizaciju toga projekta.
– Pri kraju je projektna dokumentacija, a do kraja ove godine očekujemo izdavanje lokacijske dozvole. U sljedećoj godini očekujemo konačno raspisivanje natječaja i početak gradnje tog, jednog od najvećih infrastrukturnih projekata kada je riječ o cestovnoj infrastrukturi. – zaključio je Butković.

POSLJEDNJE DODANO: