KOMENTIRAO JE I NEREDE

Jakirović: “Hajduk je prevelik klub da ovisi o jednoj utakmici, nogomet će se igrati i sutra!”

Trener Dinama Sergej Jakirović bio je zadovoljan nakon susreta u polovici tjedna, kako i ne bi kad je u svega četiri dana dvaput pobijedio Hajduk na Poljudu…

– Čestitam igračima na jako dobroj utakmici. Prvo poluvrijeme smo odigrali na visokom nivou. Propustili smo riješiti utakmicu u prvom poluvremenu. Kad je Lučić ušao, sve je obranio što je išlo u okvir. Znao sam da će u drugom poluvremenu Hajduk stisnuti, nismo imali protočnost lopte kao u prvom poluvremenu. Drago mi je što nismo dozvolili veliku priliku do zadnjeg napada.

Hoćete osvojiti prvenstvo?

Imali smo dvije teške utakmice u četiri dana na Poljudu. Nastavlje se lov za Rijekom, vidjet ćemo 30. svibnja kako ćemo stajati. Želimo pobijediti svaku utakmicu i osvojiti Kup!

Vratio se i Perišić na teren…

– Drago mi je da se Perišić vratio na teren. Znači za Hajduk i reprezentaciju. To je vrhunski igrač koji se dokazao na svjetskoj razini.

Jeste očekivali da će opet Kleinheisler igrati flastera na Mišiću? Sučić se najbolje snašao…

– Zato smo Peru i stavili. Puno pokriva terena i jako je dobar na loptu. Svi suparnici se trude zatvoriti Mišića. Josip je toliko inteligentan da on sebi nađe rješenje i prostor s loptom. Očekivao sam sve ovo što je Karoglan napravio.

Pobijedili ste Hajduk dvaput u četiri dana. Koliko je psihološki ovo važno?

– Znači puno. Značilo je u prvenstvu jako puno. Znali smo da će Hajduk biti pod većim pritiskom. Jedna utakmica stane u cijelu sezonu. Trebali smo biti bolji na loptu, za razliku od subote, i to smo uspjeli.

Utrka u dvoje – Dinamo i Rijeka?

– Matematički je sve moguće. Mi smo se i Rijeka odvojili i sigurno da moramo sve napraviti da ih prestignemo.

Držite li Hajduk i dalje kandidatom za titulu. Tri uzastopna poraza su tu…

– Ne znam kako će se sve ovo odraziti na ekipu i klub općenito. Hajduk je prevelik klub da ovisi o jednoj utakmici. Kao i Dinamo. I sutra će se igrati nogomet. Malo mi naslove vade iz konteksta. Moram se i požaliti. Friziraju se naslovi i nekad mi nije jasno zašto nastaju podjele među ljudima. Pale se ljudi. Nisam to baš tako rekao, dok je matematika u igri, svi se imaju pravo nadati.

Može li vam Hajduk “dati ruke”?

– Ja gledam samo Dinamo otkako sam ovdje. Hajduk će igrati za sebe. Bio sam sudionik Jadranskog derbija i dobro znam što to znači za obje ekipe.

Jeste sad sretni kad vam je sezona nekako krenula?

Bit ću presretan kad osvojimo naslov! Preživio sam. Pogotovo kad to čita tvoju obitelj. Iako ja to i ne čitam često. Puno je bilo poraza u Europi.

Nije baš ugodno bilo biti na travnjaku nakon utakmice?

– Da su mjerili brzinu trčanja, bilo bi preko 30 kilometara na sat. Meni je skoro zadnja loža otišla…

POSLJEDNJE DODANO: