NAUTIČARI OPREZ!

Jaka bura u Velebitskom kanalu i Srednjoj Dalmaciji!

Mjestimice udari bure 35-45, prema večeri do 50, tijekom noći do 60 čvorova. Na otvorenom moru srednjeg i južnog Jadrana mjestimice udari sjeverozapadnog vjetra 35-45 čvorova.

Plitka ciklona s frontalnim sustavom dalje se premješta na istok, dok sa zapada postupno jača greben anticiklone.

U prvom dijelu dana na otvorenom moru sjeverozapadnjak u jačanju na 10-20, na južnom i srednjem Jadranu mjestimice do 28 čvorova. Uz obalu bura u jačanju na 10-20, podno Velebita, a prema večeri i na srednjem Jadranu mjestimice do 28 čvorova. More 2-3, na otvorenom dijelu srednjeg i južnog Jadrana ponegdje 4. Vidljivost 10-20 km. Uglavnom oblačno, nakon čega prema sredini dana slijedi razvedravanje.

U drugih 12 sati dakle umjerena do jaka, mjestimice moguća i vrlo jaka bura, osobito podno Velebita i Biokova. Na otvorenom moru umjeren do jak sjeverozapadnjak. More malo do umjereno valovito, na južnom i dijelu srednjeg Jadrana ponegdje i valovito. Pretežno vedro, ponegdje umjerena naoblaka. Uz povećanu naoblaku na južnom i dijelu srednjeg Jadrana postoji mala mogućnost za slabu kišu. Na krajnjem sjeveru Jadrana uglavnom tiho uz mogućnost za sumaglicu ili maglu.

Nema poteškoća u pomorskom prometu, a temperature će se kretati od najnižih jutarnjih 9 do dnevnih 15 Celzijevih stupnjeva.

POSLJEDNJE DODANO: