VATERPOLSKO FINALE

Jadranašice izgubile nakon peteraca, majstorica u Splitu odlučuje o tituli prvaka!

Vaterpolistice Jadrana nisu uspjele iskoristiti prvu meč-loptu u borbi za naslov prvaka Hrvatske protiv Mladosti. One su nakon izvođenja peteraca poražene u Zagrebu sa 14:15, pa će majstorica u Splitu u srijedu presuditi tko je najbolja vaterpolska ekipa ove godine. Jadran prvi put u povijesti ili Mladost 14. put, odnosno deveti put zaredom. Podsjećamo i da je prva utakmica finala odlučena nakon peteraca, tada je Jadran bio s(p)retniji s 12:11.

Jadran je gotovo cijelu utakmicu zaostajao, osim na samom početku (1:0, 2:1). Otkako je Mladost povela 3:2 krajem prve četvrtine, pa podigla na 5:3 sredinom druge, činilo se da će „žabice“ osigurati majstoricu. Pogotovo kad su u 26. minuti stigle do ogromnih plus 4 (10:6). Ipak, Jadran se nije predavao, pa je u razmaku od 80 sekundi postigao tri pogotka, a 29 sekundi prije kraja Neli Janković je izjednačila na 10:10.

Kod peteraca jedina je promašila Jelena Butić i to u petoj seriji, nakon čega je Petra Bukić svladala Luciju Buljac za 15:14 i izjednačenje u finalu na 1:1.

Za Jadran je Neli Janković postigla tri gola, Po dva su zabile Jelena Butić, Ivana Butić i Ana Goreta, a jedan Bruna Barišić. Lucia Buljac je imala devet obrana. Kod Mladosti je prednjačila Ria Glas sa čak sedam golova.

POSLJEDNJE DODANO: