UV INDEKS VRLO VISOK

Jadran uživa u suncu, unutrašnjost očekuje promjenjivo vrijeme

Ciklona zapadno od Gibraltara polagano se premješta nad Pirinejski poluotok. Na njezinoj prednjoj strani jača jugozapadno strujanje koje topao zrak sa sjeverne Afrike donosi nad Sredozemno more. Ciklonalni vrtlog nad Sjevernim morem spušta se prema Baltiku te donosi vlažnu maritimnu zračnu masu nad središnju Europu. Mjesto sudara toplog i hladnog zraka nalazi se sjevernije od Alpa i proteže se u smjeru istok-zapad. Manja količina nestabilnog zraka povremeno prodre preko alpske
prepreke te uzrokuju lokalne nestabilnosti južno od Alpa, piše N1.

Vrijeme danas na Jadranu sunčano, a u unutrašnjosti u prvoj polovini dana promjenjiva uglavnom visoka naoblaka. Poslijepodne prognoziramo prolaz oslabljene hladne fronte sjevernije od naših krajeva koji će biti praćen naoblačenjem, grmljavinom i pljuskovima, a u Međimurju i Podravini moguća je tuča. Na Jadranu će poslijepodne puhati slab jugozapadnjak. Najviša dnevna u unutrašnjosti do 33, na Jadranu oko 29.

Nedjelja donosi nastavak stabilnog, sunčanog, vrućeg i sparnog vremena, krajem dana vjetar će skrenuti na slabo jugo i najaviti manju promjenu vremena koja će nastupiti u ponedjeljak. Jutarnje temperature zraka od 14 do 18 u unutrašnjosti, a na Jadranu topla noć s temperaturama oko 21C. Najviše dnevne temperature zraka od 29 do 32.

U ponedjeljak očekujemo prolaz oslabljene hladne fronte praćene naoblačenjem sa zapada i manjim padom temperature zraka. Kiša će opet donijeti manju količinu saharskog pijeska.

U utorak u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu mjestimice kiša, pljuskovi, grmljavina i pojačani udari vjetra.

Oprez pri boravku na suncu UV indeks je visok i vrlo visok, temperatura mora je od 20 do 24C.

POSLJEDNJE DODANO: