SMIJEŠI SE OBRANA TITULE

Jadran slavio u Gružu nakon peteraca za vodstvo od 2:0 u seriji!

Vaterpolisti Jadrana poveli su s 2:0 u finalnoj seriji prvenstva Hrvatske protiv Juga nakon što su na bazenu u Gružu bili bolji s 15:13 nakon boljeg izvođenja peteraca. Priliku za postati novi/stari prvaci imat će za četiri dana u Splitu.

Sjajna je bila utakmica u Dubrovniku, puna preokreta i totalne neizvjesnosti. Domaćin je otvorio s 2:0, Jadran okrenuo na 2:3, pa je Jug vodio 5:3, a Jadran uzvratio s četiri gola u nizu za 5:7. Momčad Vjeke Kobešćaka ponovo je uhvatila priključak u 27. minuti, Lazić je izjednačio na 8:8. U posljednju minutu ušlo se s rezultatom 10:10. Fatović je 31 sekundu prije kraja majstorski pogodio za 10:11, ali „jugaše“ je pet sekundi do završetka spasio Amerikanac Daube (11:11) i tako je odluka pala tek nakon izvođenja peteraca.

Junak je, kao i na Svjetskom prvenstvu kad je naša reprezentacija uzela zlato, postao vratar Mate Anić. Njega je trener Jure Marelja poslao na vrata u četvrtoj seriji, a on je najprije skrenuo Burićevu loptu u vratnicu, a potom i obranio šut Daubea.

Najbolji strijelac Jadrana bio je Loren Fatović sa četiri gola, dva su postigli Jerko Marinić Kragić i Zvonimir Butić, dok su po jedan dodali Đuro Radović, Josip Vrlić i Antonio Dužević. Kod Juga je tri zgoditka dao Hannes Daube, autori po dva gola su bili Franko Lazić i Marko Žuvela, a jedan su postigli Maro Joković, Sergi Cabanas i Rino Burić.

POSLJEDNJE DODANO: