VATERPOLSKO FINALE

Jadran lagano stigao do prve pobjede protiv Juga

Vaterpolisti Jadrana laganom pobjedom od 14:10 protiv Juga na bazenu na Poljudu otvorili su finalnu seriju za titulu prvaka Hrvatske. Ovo je repriza posljednje dvije završnice elitnog vaterpolskog razreda u Hrvatskoj, prije dvije godine Jug je osvojio 17. titulu prvaka, a Jadran prošle godine svoju tek prvu.

Dubrovčani su bolje krenuli i riješili prvu četvrtinu u svoju korist s 3:2. To je ujedno bilo sve od Juga, jer Jadran je u drugom intervalu od osam minuta bio bolji s 5:1 za ukupnih 7:4, a pred kraj treće četvrtine golom Pejkovića, Splićani su prvi put imali plus pet (10:5). Jug se jest u jednom momentu približio na minus tri (11:8) nakon golova Jokovića i Daubea, ali to je bilo kratkog vijeka s obzirom da su Harkov i Marinić Kragić ubrzo vratili na pet razlike.

Druga utakmica finala igra se u Dubrovniku, ali tek za dva tjedna. Oba kluba, naime, imaju europske obaveze. Jadran je gost u Marseilleu u posljednjem kolu četvrtfinalne skupine Lige Prvaka, dok Jug sudjeluje na Final Fouru Eurokupa u Rijeci.

Po tri gola za Jadran postigli su Marinić Kragić i Fatović, po dva Harkov i Radović, a jedan su postigli Butić, Pejković, Vrlić i Berehulak. Vratar Marcelić je imao deset obrana. Kod Juga je najviše golova dao Daube (4), Burić je zabio dva, a po jedan Lazić, Joković, Mozara i Žuvela. Vratar Popadić je upisao osam obrana.

POSLJEDNJE DODANO: