Tko je najbolji, a tko najgori u Vladi?

Agencija za istraživanje javnog mnijenja Vectura provela je u utorak 14. srpnja za televizijsku emisiju Veto anketu o tome kakvu ocjenu dobiva Vlada Zorana Milanovića, a kakvu svaki pojedini ministar piše Jutarnji list.

Istraživanje je provedeno na reprezentavnom uzorku od 520 ispitanika u cijeloj Hrvatskoj, a rezultati pokazuju da je najbolje ocijenjen Milanovićev ministar financija Boris Lalovac, koji je u rasponu od 1 do 5 dobio prosječnu ocjenu 3,18.

U stopu ga prati ministar turizma, IDS-ovac Darko Lorencin (3,13) te ministar obrane Ante Kotromanović (3,13).

Na samom začelju liste s najnižnim prosječnim ocjenama našli su se ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina (2,01) te ministar zdravlja Siniša Varga (2,19).

Sam Milanović dobio je prosječnu ocjenu 2,43, s tim da mu je jedinicu udijelilo 36,3 posto ispitanika, dvojku 18,4 posto, trojku 19,7 posto, četvorku 13,2 posto a čistu peticu 11,1 posto ispitanika. Tek 0,3 posto ispitanika nije znalo kako bi Milanovića ocijenilo.

Iako prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić nije dobila najgoru ocjenu, ukupno je dobila najviše jedinica, čak 39,4 posto.

Ministru kulture Berislavu Šipušu ispitanici su udijelili prosječnu ocjenu 2,34, ali valja napomenuti da je čak 27,2 posto ispitanika odbilo dati bilo kakvu ocjenu njegova rada, najvjerojatnije zbog činjenice da je na ministarsku funkciju stupio relativno nedavno,

POSLJEDNJE DODANO: