BRZO JE DOBIO ODGOVOR

Ivošević: ”Rikšama ćemo se početi ozbiljno baviti. Ovo nije samo jednokratna akcija”

Problem rikši (bicikle i motori) postao je sve učestaliji u centru Splita, posebno dolaskom nove turističke sezone. Dogradonačelnik Bojan Ivošević komentirao je kako će se ovim problem početi ozbiljno baviti upravo zbog ”bahatosti” onih koji iskorištavaju i kvare uspomene iz Splita.

-Rikše (bicikle i motori) koje su se pojavile s turizmom i bujale kako je bujao turizam vlastitom zaslugom popele su se visoko na listi prioriteta koje trebamo riješiti. Bahatost onih koji se bave navedenim poslom dovela je do toga da je gotovo nemoguće ponijeti uspomenu iz Splita s Rive, Marmontove, na ulazu u Dioklecijanove podrume ili kraj Grgura Ninskog, a da vam kadar baštine pod zaštitom UNESCO ne kvari netko željan brze zarade. Nekada cijeloj floti navedenih ulaz u Dioklecijanovu palaču posluži kao nezakonit parking i mjesto za nezakonito nuđenje turističkih tura.

Kada gledamo može li se postupati prema njima zapravo pitanje je tko ne može. Komunalno redarstvo može na temelju Odluke o komunalnom redu, policija na temelju Zakona o sigurnosti prometa na cestama, turistički inspektorat na temelju Zakona o pružanju usluga u turizmu, a našlo bi se tu vjerojatno posla i za ostale inspektorate.

Nakon slika iz Marmontove gdje su doslovno blokirali cijelu ulicu reagiralo je komunalno i prometno redarstvo Grada Splita uz potporu policije.

Napomenuo bi samo da ovo nije jednokratna akcija, već početak ozbiljnog bavljenja navedenom problematikom koja ako se u skorije vrijeme ne riješi uključit će i pripadnike Državnog inspektorata bez imalo milosti prema onima koji jasno pokazuju da nepoštuju ovaj grad.

Dogradonačelniku je brzo odgovorio zamjenik čelnika splitskog HDZ-a, Ivica Budimir osvrćući se da Split ima i drugih problema, a ne samo rikše u centru grada.

Dobro je uvoditi red. Izvrsno čak. No, možda bi trebalo umjesto bijesa i ljubomore, pa i represije ( jer, hello, netko “zarađuje” na turizmu!) prije sjesti i popričati s ljudima, pa se dogovoriti o pravilima? Samo kažem…

Usput, čim ovi komunalni redari pohvataju Rikša multiprofitere, možda bi mogli zovnit ove iz Čistoće da se malo pokrenu. Bome lete škovace po gradu na sve strane.Nije grad samo palača!!

POSLJEDNJE DODANO: