OKUPLJANJE ZLATNIH VATERPOLISTA

Ivica Tucak produžio ugovor do Los Angelesa 2028. godine!

Ivica Tucak bit će izbornik vaterpolske reprezentacije Hrvatske minimalno do Olimpijskih igara u Los Angelesu 2028. godine! Upravni odbor je prezadovoljan radom izbornika produžio njegov ugovor za još četiri godine. Tucak, koji je ove godine vodio reprezentaciju do svjetskog zlata i europskog srebra, izbornik je još od ljeta 2012. godine kad je naslijedio Ratka Rudića.

Moram priznati da sam imao jednu izdašnu ponudu, ali kad je Upravni odbor ovako odlučio, za mene više nije bilo dvojbe – rekao je Tucak.

Tucak je, inače, objavio imena 22 vaterpolista na koje računa za priprema ususret Olimpijskim igrama u Parizu. U Pariz će ih putovati trinaest, a za ta mjesta borit će se: Marko Bijač, Toni Popadić, Mate Anić, Mauro Ivan Čubranić (vratari), Josip Vrlić, Ivan Krapić, Luka Lončar, Antonio Dužević (centri), Andrija Bašić, Konstantin Harkov, Filip Kržić, Franko Lazić, Zvonimir Butić, Ante Vukičević, Luka Bukić, Maro Joković, Jerko Marinić Kragić, Loren Fatović (napadači), Rino Burić, Matias Biljaka, Marko Žuvela, Luka Brnetić (braniči).

Novost su Joković i Brnetić. Jokovića, doduše, ne treba predstavljati, jer je najtrofejniji hrvatski vaterpolist svih vremena, a u reprezentaciju se vraća na nagovor izbornika. Brnetić je, pak, 22-godišnjak koji igra i studira na Southern Californiji.

POSLJEDNJE DODANO: