REKA SAM - NE MOŽE

Ivica Puljak trebao je raspisati natječaje za pročelnike, inspekciju dovela Maja Đerek

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak javnim je natječajem trebao birati svoje najvažnije karike u Banovini – odluka je to Službe za inspekciju lokalne i područne (regionalne) samouprave pri Ministarstvu pravosuđa i uprave. Jedino je od pročelnica natječajem do nove pozicije došla Antonija Eremut Erceg u službi za razvoj grada i sada već bivša pročelnica za gradsku imovinu Maja Đerek.

Đerek je i pokrenula inspekcijski nadzor, još početkom rujna, kada je Puljak odlučio da ispada iz njegovih vizija vođenja grada.

– …utvrđeno je da Upravnim odjelom za ekonomske poslove, Upravnim odjelom za urbanizam i izgradnju, Upravnim odjelom za komunalne poslove i Upravnim odjelom za društvene djelatnosti upravljaju službenici koje je gradonačelnik Grada Splita, nakon stupanja na snagu Odluke o ustrojstvu Gradske uprave Grada Splita, rješenjem ovlastio da obavljaju poslove radnog mjesta pročelnika do imenovanja pročelnika temeljem javnog natječaja. S obzirom na utvrđeno, odnosno da nisu imenovani pročelnici temeljem javnog natječaja, nego su određeni službenici ovlašteni za privremeno obavljanje poslova pročelnika, upravna inspekcija je zapisnikom izrekla mjeru kojom je naređeno gradonačelniku Grada Splita da raspiše natječaj i imenuje pročelnike navedenih upravnih tijela Grada Splita – stoji u nalazu.

Leonu Grgić je Puljak imenovao na mjesto vršiteljice dužnosti za komunalu, Olenku Dadić za financije, Marija Negotića za društvene djelatnosti te Tea Vojkovića za urbanizam. Iako je Nikša Maletić vršitelj dužnosti pročelnika za imovinu, a Đerek je još u sporu oko otkaza, natječaj se neće raspisati za glavnog u tom resoru.

– Prijavila sam i županiju, tamo je dobiven rok do 1. prosinca za raspisivanje natječaja za sve pročelnike. U Gradu je poseban problem što su to sve kadrovi vezani za HDZ i Keruma, a Puljak svjesno dvije i pol godine mandata ne želi preko javnog natječaja odabrati nove pročelnike, iako je to obećavao u predizbornoj kampanji. Pitanje je zakonitosti akata koji su takvi pročelnici potpisivali – rekla nam je Đerek nakon što je dobila ovakav nalaz inspekcije.

Kada rješenje i službeno dobije, Puljku ostaje 15 dana za raspisivanje pročelničkog natječaja.

POSLJEDNJE DODANO: