NAJAVLJUJE ODLUČNU BORBU

Ivica Puljak: “Spremni smo za izbore i smjenu HDZ-a”

Predsjednik Centra, Ivica Puljak, obratio se javnosti nakon objave odluke predsjednika Zorana Milanovića o raspisivanju izbora za 17. travnja. Puljak je izjavio da je njegova stranka spremna za izbore te da su odlučni u zajedničkom cilju pobijediti HDZ.

Spremni smo za izbore. Mi ćemo kao oporba zajednički pobijediti HDZ. Narednih dana ćemo odlučiti u kojoj ćemo formaciji izaći na izbore da maksimiziramo šansu da HDZ ode s vlasti i da u Hrvatsku napokon uvedemo reda. Pozivam građane da izađu na izbore, da svojim glasom pokažu kakvu Hrvatsku žele – izjavio je Puljak.

Na pitanje o neuobičajenom datumu izbora, Puljak je odgovorio da vjeruje kako taj datum pogoduje građanima te im pruža priliku da smjene HDZ.

Postoje razmišljanja da dan izbora ide na ruku discipliniranom HDZ-ovom biračkom tijelu. Mi smo dva puta pobijedili u Splitu na manjoj izlaznosti, što znači da se HDZ može i treba pobijediti i ja sam siguran da će to tako biti za mjesec dana – istaknuo je Puljak.

Nadalje, Puljak je potvrdio da još nisu razgovarali o listama te da očekuje završetak tih razgovora u narednim danima.

Kada je riječ o izboru izborne jedinice, Puljak je jasno poručio:

– Naš izbor je ili HDZ ili Hrvatska. Ja biram Hrvatsku.

Puljak je također naglasio da je stranka Centar spremna za kampanju te da će se dodatno pripremiti kako bi građanima objasnili svoje ideje.

Odgovarajući na pitanje o zadržavanju saborskog mandata i gradonačelničke funkcije u slučaju pobjede, Puljak je istaknuo da će o tome još razgovarati te da zakon to omogućuje.

Konačno, Puljak je izrazio uvjerenje u pobjedu svoje koalicije, pozivajući se na najnovija istraživanja koja koaliciji daju prednost od pet posto, te je najavio i izlazak stranke Centar na europske izbore.

POSLJEDNJE DODANO: