Kovačić: Želim postati Interov vođa

Mateo Kovačić povezao je dva vrlo dobra nastupa i polako zarađuje povjerenje trenera Waltera Mazzarrija koji također nije štedio pohvale nakon dobre igre hrvatskog veznjaka protiv Bologne i Sampdorije…

Talijanski mediji i Interovi navijači iznimno cijene Matea Kovačića, a hrvatski reprezentativac u razgovoru za Sky Sport 24 priznaje kako mora još puno toga naučiti i kako mu Walter Mazzarri u tome puno pomaže.

– Mlad sam i moram puno toga naučiti. Talijanski nogomet je težak i tu nema previše prostora kao u Engleskoj ili Španjolskoj stoga trebam još dosta raditi na obrani i taktičkoj pripremljenosti. Puno razgovaram s trenerom Mazzarrijem, on zna da sam dobar s loptom, ali još moram naučiti kako se kretati bez lopte. Moram biti miran, posebno sada kada ne igram puno, dobro trenirati i iskoristiti priliku. Igrao sam protiv Sampdorije, bilo je dobro i želim tako nastaviti.

Kovačić još uvijek u glavi ima susret protiv Juventusa u kojem se smatra krivim za pogodak Stare dame.

– Prvi pogodak Juventusa došao je zbog moje pogreške jer nisam pokrio Lichtsteinera. Puno puta sam gledao tu utakmicu, dobro sam odrađivao posao s loptom, ali u obrani nisam bio dobar – priznaje Kovačić.

Što se tiče suigrača, posebno ističe pomoć koju dobiva od Handanoviča otkako je došao u Milano te velika imena od kojih svakodnevno uči.

– Svaki dan promatram Zanettija i puno sam naučio od njega, a od Cambiassa mogu dosta toga naučiti što se tiče obrane. Jako sam zahvalan Handanoviču koji mi dosta pomaže od prvog dana otkako sam u Interu. Svjestan sam da moram još puno napredovati i učiti, ali želim postati Interov vođa.

Za nešto manje od dva mjeseca Kovačića očekuje nastup na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

– Nastup na Svjetskom prvenstvu za Hrvatsku je velika stvar. Mala smo zemlja, ali smo prepuni talenata. Želimo u Brazilu ostvariti dobar nastup i vjerujem da tamo mogu puno toga naučiti.

POSLJEDNJE DODANO: