NEDJELJA U 19.30 SATI

Istvan Kovacs ozlijeđen, Jadranski derbi sudit će drugi Rumunj

Pravdu će na jadranskom derbiju između Rijeke i Hajduka umjesto Istvana Kovacsadijeliti drugi Rumunj Horatiu Fesnic (34). Već smo bili predstavili Kovacsa, ali dogodila se promjena, kako doznajemo, zbog ozljede. Na njegovo mjesto uskočio je Fesnic.

Popratnu ‘ekipu‘ Fesnicu će činiti Vasile Florin Marinescu, Mihai Ovidiu Artene i Calin-Iulian Calin, dok će u VAR sobi sjediti Catalin Sorin Popa Ciprian Dansa. No, najzanimljivija ‘faca‘ je, dakako, glavni sudac Fesnic.

Mladi arbitar dijelit će pravdu na utakmici ogromnog uloga, onoj koja bi mogla i prelomiti prvenstvo. Ove sezone vodio je 21 utakmicu, od čega su četiri u europskim natjecanjima. Prosjek žutih kartona koje je dodijelio na europskim dvobojima je pet. Fesnic je u Rumunjskoj punio novinske stupce zbog toga što se zamjerio Gigiju Becaliju, vlasniku Steaue. Omraženi je to lik u svijetu rumunjskog baluna, a zgodno ga je opisati kao ‘rumunjskog Mamića‘. Na utakmici njegovog kluba i Rapida iz Bukurešta koju je Steaua izgubila, navijači su bili bijesni zbog njegovog suđenja.

Njegova predstava iz te utakmice poslana je na detaljnu analizu nakon koje je suspendiran na mjesec dana. Becaliju to nije pružilo dovoljno satisfakciju, te je Fesnica optužio da mu je iz džepa izbio između 20 i 30 milijuna dolara. Fesnic mu se, navodno, kasnije ispričao preko posrednika. Becali je izjavio kako mu je oprostio što je, naravno, daleko od istine.

POSLJEDNJE DODANO: