NESLAVAN OPROŠTAJ

Island nanio Hrvatskoj treći poraz u nizu na Europskom prvenstvu za kraj svih nadanja

Teškim porazom (30:35) od Islanda, rukometna reprezentacija Hrvatske oprostila se od svih, pa i tanašnih nada da se može plasirati u polufinale Europskog prvenstva. Štoviše, Hrvatska je pala na dno skupine (6. mjesto), a još je čeka utakmica s domaćinom Njemačkom u srijedu…

Od furioznog ulaza na prvenstvo, pobjede od deset pogodaka viška nad Španjolskom, Hrvatska je igrala sve loše i lošije, a kulminacija se dogodila protiv Islanda. Otvaranje je bilo dobro, 8:4 u 8. minuti, no već u 17. Island je poravnao (11:11) najavljujući još jednu patnju za hrvatski rukomet. Istina, nakon prvog dijela i vodstva od 18:16 malo je tko mogao očekivati sunovrat u drugom poluvremenu.

Island je u 33. minuti izjednačio (18:18), te polako, ali sigurno počeo kročiti prema uvjerljivoj pobjedi. Hrvatska se sudarila s bezidejnosti, „tradicionalnim“ bacanjem lopti u napadu za kontru protivnika i uzalud nam sjajan vratar poput Dominika Kuzmanovića (10 obrana), kad niti ima obrane, niti ima napada. Potpuni raspad sustava.

HRVATSKA: Kuzmanović, Mandić; Cindrić 4, Klarica 4, Srna 4, Jelinić 6, Duvnjak 4, Šoštarić 2, Načinović 4, Mihić, Karačić 1, Maraš, Kušan, Lučin, Šipić, Glavaš 1.
ISLAND: Gustavsson 1, Hallgrimsson; Palmarsson 6, Elisson 8, G. Kristjansson 3, V. Kristjansson 4, Rikhardsson 6, Jonsson 1, Viđarsson 2, K. Kristjansson 1, Gislason, Valencia, Arnarsson, Gudjonsson, Thrastarson 3, Olafsson.

POSLJEDNJE DODANO: