Izbjegnuta tragedija: Drniš zatrapala tuča, urušio se krov obiteljske kuće! (FOTO)

Jak vertikalni razvoj oblaka tijekom ponedjeljka u mnogim je dijelovima Hrvatske, ali i regije donio grmljavinske pljuskove, pa i tuču.

Ipak, rekorder dana je Drniš i njegova okolica, barem po pitanju tuče. Tamo je u poslijepodnevnim satima počelo snažno grmljavinsko nevrijeme s tučom, a u dijelovima grada palo je čak 15 centimetara leda.

Najjače je ovo nevrijeme dosadašnjeg tijeka godine u Drnišu. O intenzitetu zahlađenja govori i podatak da je u 12 sati u Drnišu temperatura zraka iznosila 14°C, a u 17 sati, nakon nevremena samo 4°C. U večernjim satima se temperatura nastavila lagano spuštati pa je ugođaj u gradu bio pravi zimski, piše Crometeo.hr.

Tuča je donijela glavobolju vozačima jer je na mnogim prometnicama za vrijeme nevremena zavladao kolaps, a šteta na poljoprivrednim kulturama mogla bi biti velika. No to će se znati tek kada se sav led otopi.

Nevrijeme nije prošlo bez šteta na imovini. Uslijed goleme količine leda, sasvim se urušio se krov jedne obiteljske kuće, no u srećom nitko od ukućana nije stradao, potvrdili su iz HGSS-a.

Gradonačelnik Drniša od župana će tijekom utorka zatražiti proglašenje elementarne nepogode.

POSLJEDNJE DODANO: