INCIDENT U PROMETU

Ipak istražni zatvor za Splićanina koji je nožem prijetio vozačici

Izvanraspravno vijeće splitskog Županijskog suda donijelo je odluku o određivanju istražnog zatvora za 53-godišnjaka koji je prošlog tjedna prijetio nožem vozačici nakon incidenta u prometu. Ova odluka uslijedila je nakon što je Općinsko državno odvjetništvo uložilo žalbu protiv prvotne odluke suda o mjeri opreza redovitog javljanja policiji.

Podsjetimo, muškarac iz Splita je izgubio živce nakon što mu je vozačica potrubila zbog toga što je ‘zaspao’ na semaforu. Umjesto da se smiri, on ju je progonio svojim vozilom, približio joj se i nakon što je otvorio prozor, prijetio nožem. Šokantno je da se cijeli incident odigrao dok je vozačica bila s malodobnom kćeri u vozilu.

Policija je brzo reagirala, pronašla muškarca i privela ga. Međutim, sudac istrage prvotno je smatrao da će dovoljna mjera opreza biti redovito javljanje policiji. Državno odvjetništvo, s druge strane, nije dijelilo isto mišljenje te je uložilo žalbu, tvrdeći da postoji opasnost od ponavljanja sličnog ili čak težeg kaznenog djela.

Konačna odluka Izvanraspravnog vijeća suda određuje istražni zatvor za 53-godišnjaka, što ukazuje na ozbiljnost optužbi i strah od mogućeg ponavljanja sličnog incidenta.

POSLJEDNJE DODANO: