ZAISTA PREDIVAN PROJEKT

Interaktivna mapa Retro Zadar: Virtualno prošećite gradom i istražite njegovu bogatu prošlost!

Zamislite da možete virtualno “šetati” gradom i jednim klikom doći do očaravajućih fotografija grada Zadra iz prošlih stoljeća u magičnoj usporedbi s istim scenama danas. E, pa upravo to od sada i možete!

Interaktivna mapa starih fotografija grada Zadra projekt je koji se razvijao u nekoliko faza pogonjen čistim entuzijazmom i ljubavlju prema gradu umjesto željom za profitom!

Stranica je otvorena svima koji dijele ljubav prema Zadru i žele istražiti njegovu bogatu povijest. Bez obzira jeste li zaljubljenik u arhitekturu, povijest ili jednostavno uživate u gledanju starih fotografija, ovdje ćete pronaći nešto za sebe, prenosi Morski.hr.

Mapa je inspirirana briljantnim projektom Zaboravljene Dalmacije gospodina Igora Goleša.

Uz neumorne suradnike na projektu su svakodnevno radili Jure Šango i Marko Mišulić, a projekt će se i dalje razvijati.

Plan je uključiti još Zadrana voljnih prikupljati fotografije, fotografirati i tražiti zanimljive informacije o scenama. Grad Zadar ima toliko zanimljivih mjesta. U zaborav polako odlazi i izgled Bilog Briga prije izgradnje zgrada, Puntamika, Diklo, Bokanjac itd… Sve to autori žele imati na Retro Zadar mapi. I za kraj poručuju kako Retro Zadar nije i nikada neće biti komercijalni projekt i pogonit će ga uvijek čisti entuzijazam.

Retro Zadar posjetite OVDJE!

POSLJEDNJE DODANO: