NEKRETNINE GLASE NA SUPRUGU

Imovinska kartica novog ministra obrane: Evo što sve posjeduje

Nakon što je Mario Banožić u subotu razriješen dužnosti zbog sudjelovanja u prometnoj nesreći u kojoj je poginula jedna osoba, novi ministar i potpredsjednik Vlade bit će Ivan Anušić, objavio je na konferenciji za medije predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Anušić je trenutno župan Osječko-baranjske županije. Prema imovinskoj kartici Anušić kao župan prima plaću 3397 eura bruto što iznosi 2651 euro neto te ne postoje nikakvi dodatni prihodi, piše Večernji.hr.

Navodi se i kredit u OTP Banci dignut 2015. godine u iznosu od gotovo 40 000 eura koji je podignula njegova supruga. Kredit je dignut na 15 godina s mjesečnom ratom od 331,81 eura.

Supruga je i vlasnica nekretnina upisanih u imovinsku karticu. Kuća u Antunovcu velika je 292 četvorna metra, a kupljena je kreditom. U kartici su i oranice, livade i vinograd u kojima je supruga u suvlasništvu s trećim osobama.

Anušić je u karticu prijavio i BMW iz 1987. godine koji je, prema kartici, vrijedan gotovo 16 000 eura.

Kako 24 sata piše, Anušić u Antunovcu živi u novoj katnici s bazenom, a nedavno su pisali kako je prijavljen na kućnoj adresi svoje majke tri kuće dalje u istom mjestu te da se godinama nije prijavio na ispravnu adresu prebivališta. Za to je propisana kazna od 60 do 660 eura.

POSLJEDNJE DODANO: